Ciekawa, ale rozładowanie to dalej max 5W więc kiepsko...
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Może rozładowywać z mocą 300W pod warunkiem dołączenia zewnętrznego rezystora lub przy rozładowywaniu regeneracyjnym, czyli pakowaniu energii do akku np kwasowego z którego jest zasilana.
Sama ładowarka potrafi oddać 20W, co i tak jest lepsze niż symboliczne 5W imaxa.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
maciex93 pisze:Może rozładowywać z mocą 300W pod warunkiem dołączenia zewnętrznego rezystora lub przy rozładowywaniu regeneracyjnym, czyli pakowaniu energii do akku np kwasowego z którego jest zasilana.
Sama ładowarka potrafi oddać 20W, co i tak jest lepsze niż symboliczne 5W imaxa.
Aaa, jak tak to spoko
Zatem pytanie - gdzie podłącza się owy rezystor oraz jak wówczas wygląda pomiar pojemności rozładowywanego akumulatora ?
skaktus pisze:Zatem pytanie - gdzie podłącza się owy rezystor oraz jak wówczas wygląda pomiar pojemności rozładowywanego akumulatora ?
Pomiędzy + pakietu a + ładowarki. Oczywiście złącze balancera musi być także podpięte. Nie da się w ten sposób rozładowywać ołowiówek czy też pojedynczych Li-xxx. Obie metody rozładowania można też łączyć ze sobą razem ale nie zwiększy to prądu czy też mocy max rozładowania.
Skoro to dział warsztatowy, to może jest to właściwe miejsce na moje pytanie:
Czy ktoś już stosował tę ładowarkę (B6 mini) z jakimś własnym/open sourceowym programem?
Innymi słowy czy ktoś już ma rozpracowane jak się ona komunikuje z komputerem?
Kupiłem tą ładowarkę i dziś ładowałem akumulator kwasowo ołowiowy od auta.
Zdziwiłem się że mimo ustawienia maksymalnej mocy na 60W aku ładował średnio 42W (3,3A przy napięciu 12,95)
Czy to normalne i nie da się tego przeskoczyć? Prąd ładowania na starcie ustawiłem na 6A
Dzięki
Ostatnio zmieniony czwartek 02 mar 2017, 18:40 przez jordan87, łącznie zmieniany 1 raz.