Śledzenie naszych przesyłek

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
FreeMagenta

Post autor: FreeMagenta »

Bo poczty tureckiej lepiej unikać :) Jedna Q8 szła 40 dni (25 w Polsce), druga 60 (ponad 40 w Polsce) a głowa do MF-01 też już miesiąc leży gdzieś w Polsce.

Przy okazji, właśnie dziś pojawił się po miesiącu podróży koleją powerbank 10000 - przyjęty w naszym nowym centrum obsługi przesyłek w Małaszewiczach. No i oczywiście na kontroli celnej.
Powerbank kupiony za 12$, więc podatku raczej nie doliczą... ale mimo wszystko wpiekla to opóźnienie.
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Moje czołówki z GB już zniknęły z systemu śledzenia poczty polskiej. 17track widzi że przesyłka buja się po kraju ale gdzie dokładnie to nie wiem bo głupoty tłumaczy z ich języka.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

FreeMagenta, poprzednio było ChinaPost LFxxxxxxxCN, teraz rzeczywiście turecka. Nie zmienia to faktu, że przetrzymywanie tak długo przesyłek, bez powodu, jest przegięciem.
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

ElSor, nie bez powodu, to planowana akcja. I metoda, to znaczy brak rejestracji na wjeździe do PL, jest niestety celowa. Moja "zniknęła" na 40 dni pomiędzy Turcją a Polską.
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

tty5150 pisze:ElSor, nie bez powodu, to planowana akcja. I metoda, to znaczy brak rejestracji na wjeździe do PL, jest niestety celowa. Moja "zniknęła" na 40 dni pomiędzy Turcją a Polską.
A co ma na celu ta "akcja"?
FreeMagenta

pier pisze:
tty5150 pisze:ElSor, nie bez powodu, to planowana akcja. I metoda, to znaczy brak rejestracji na wjeździe do PL, jest niestety celowa. Moja "zniknęła" na 40 dni pomiędzy Turcją a Polską.
Też w sumie jestem ciekaw...

Tym razem tylko 30 dni oczekiwania, właśnie dziś w śledzeniu mojego - mam nadzieję ostatniego - epizodu z turecką pocztą pojawił się "polski ślad".
Paczka idąca European Railway najpierw poszła do kontroli celnej w Warszawie, potem odesłali do Pruszcza Gdańskiego gdzie jeszcze raz skontrolowali :) Może na prześwietleniu powerbank przypominał telefon?...
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

FreeMagenta pisze:
pier pisze:
Też w sumie jestem ciekaw...

https://oko.press/ordo-iuris-triumfuje- ... ly-poczte/
Siwy

Post autor: Siwy »

2017-11-30 02:43 已arrive destination country
2017-12-05 09:39 Opuszczenie 马拉舍维奇,Polska center

Czy ktoś rozumie z powyższego gdzie znajduje się paczka? Polska center to WER w Wa-wie?
FreeMagenta

W tym wypadku Małaszewicze - nasze nowe centrum przeladunkowe Poczty Polskiej. do WER Warszawa dojdzie za dzień-trzy-cztery-dwa tygodnie, w zależności od humoru.

http://www.rynekinfrastruktury.pl/wiado ... 60050.html
Siwy

Dzięki:) Pozostaje czekać.
FreeMagenta

Na przyszłość taka rada: Chińskie znaki można zawsze Google Translatorem potraktować :) choć do niedawna było to coś w stylu "malaiskiewicz"
Siwy

FreeMagenta pisze:Na przyszłość taka rada: Chińskie znaki można zawsze Google Translatorem potraktować :) choć do niedawna było to coś w stylu "malaiskiewicz"
Ślepa wiara największym wrogiem prawdy... Nie przyszło mi do głowy, że to może być miejscowość. Myślałem, że ten sam komunikat po chińsku. Dzięki. Teraz jest Małasiewicz ;)
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Kontakt:

Post autor: @GUTEK@ »

Witam.

Czy komuś dotarła już przesyłka z GB wysłana koleją która dotarła do Małaszewic 13 grudnia lub w tych okolicach?
Mam dwie takie przesyłki po których ślad zaginął, na chińskim śledzeniu kończy się na Małaszewicach (12.12 przybyło, 13.12 opuściło) na polskim jest tylko "Wysłanie przesyłki" 28.11.

Dodatkowo mam też 3 przesyłki z GB nierejestrowane wysłane tym ich CJAHAM które wg śledzenia do Polski dotarły pod koniec listopada i też śladu nie ma. Czyżby komuś na poczcie spodobały się Convoye.
kemor90

Post autor: kemor90 »

U mnie 3 sztuki w dniach 13-14 wyjechały z Małaszewicz i czekam nadal cierpliwie.

Co lepsze dziś paczuszka nierejestrowana dotarła, kupiona 19 grudnia. Jak na okres świąteczny to się nie spodziewałem. Taki teczko-organizer na wszelkie drobiazgi :)
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Kontakt:

Post autor: @GUTEK@ »

Dzięki za odpowiedź. Pocieszające jest to, że nie tylko ja czekam. Czyli po prostu coś się im zatkało, a nie zaginęło.

U mnie przesyłka rejestrowana z AE wysłana Pocztą Belgijską 20.12 przyszła 02.01. Normalnie szok.
ODPOWIEDZ