Zasilanie Petzl Tikka XP
Zasilanie Petzl Tikka XP
Witam wszystkich.
Posiadam czołówkę Petzl tikka XP, ze stabilizacją światła. Chcę zmienić sposób jej zasilania.
Zastanawiam się nad:
1) akumulatory NiMH - jednak z pojemnością może być słabo i musiał bym zainwestować w ładowarkę
2) Petzl Core - tylko pytanie czy będzie pasował do czołówki
3) ogniwo, lub parę ogniw Lion połączonych równolegle, i przylutować to bezpośrednio do blaszek tam gdzie się wkłada baterie (zamiast szeregowo trzech paluszków) - napięcie prawie to samo
Który sposób byście polecili.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich
Posiadam czołówkę Petzl tikka XP, ze stabilizacją światła. Chcę zmienić sposób jej zasilania.
Zastanawiam się nad:
1) akumulatory NiMH - jednak z pojemnością może być słabo i musiał bym zainwestować w ładowarkę
2) Petzl Core - tylko pytanie czy będzie pasował do czołówki
3) ogniwo, lub parę ogniw Lion połączonych równolegle, i przylutować to bezpośrednio do blaszek tam gdzie się wkłada baterie (zamiast szeregowo trzech paluszków) - napięcie prawie to samo
Który sposób byście polecili.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich
-
-
Jeszcze nie było pytania jak długo i w jakich warunkach chcesz świecić tą latarką? I która to wersja XP? Z którego roku? Ew. zdjęcie jej.
Te stare Core miały aku chyba 900mAh, nie wiem czy jakiś nowszych nie było. A i te starsze wersje Tikka XP stabilizacje miały tylko z Core.
Te stare Core miały aku chyba 900mAh, nie wiem czy jakiś nowszych nie było. A i te starsze wersje Tikka XP stabilizacje miały tylko z Core.
Ostatnio zmieniony sobota 04 lis 2017, 18:09 przez marmez, łącznie zmieniany 1 raz.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Obecnie to i nawet bez kodu za jakieś 30 zł: LiitoKala Lii - 402 Flashsale $7.99.rafalklis pisze:Tak, ładuje prawie wszystko. Są też wersje na 4 akumulatory. Teraz jest chyba za 32 złote. Jak się zdecydujesz, poszukamy kodu rabatowego.