GearBest - opinie

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Goferjw

Post autor: Goferjw »

Zamówienia z 25 września w postaci:
- Convoy S2+
- LiitoKala Lii-402
dotarły dnia dzisiejszego.
Przesyłki całe, wszystko działa, świeci mruga etc. Przesyłka za pomocą BPost, szczerze powiedziawszy tracking nie działał ale paczki dotarły i cieszę się nowym światełkiem i ładowarką do mojej C8 :mrgreen:
Ostatnio używane
S41, EC03, H03
FreeMagenta

Post autor: FreeMagenta »

Najtańszy bPost jest bez trackingu. Tzn. niby tracking jest ale tylko do granic Polski, a czy prawdziwy czy udawany - nie wiadomo.
Samemu w sumie nie miałem z GB problemów, wszystko co kupiłem dotarło. Raz nawet grzecznie zapytali czy przez pomyłkę nie zamówiłem tego samego 2 razy (powtórzyłem bo kod nie działał na 2 rzeczy naraz).
Awatar użytkownika
maba

Post autor: maba »

Nie ma już najtańszego Belgiuma, teraz jest to najczęściej najdroższa wysyłka ze wszystkich poleconych, być może już w końcu prawdziwie rejestrowana. Tak czy siak, szkoda, bo tamte były darmowe i szybkie :sad:
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Aha czyli GB leci sobie w kulki. Jak zawsze. Nie wiem jaką datę wysyłki miałem gdy kupiłem przedmiot bo głupi nie zrobiłem zrzutu, ale GB cały czas przesuwa sobie datę wysyłki na stronie przedmiotu. Codziennie.

Kupiłem 5 października.
10 października było 15-17 Oct.
11 października było 16-18 Oct.
15 października z samego rana było 19-21 Oct.
15 października po południu jest 20-23 Oct.

Skoro 10go było 15-17, no to jeśli kupiłem 5go, to moja paczka powinna być już nadana. Ale przy takim tempie przesuwania dat wysyłki planowana wysyłka odbędzie się: nigdy. Czyli pewnie znowu sprzedają coś czego nie mają na stanie :evil:
hoka

Post autor: hoka »

Hmm a nie wybrałeś czasem priority line?
Słyszałem że gearbest ma problemy z częścią przesyłek wysłanych tą metodą.
Awatar użytkownika
Browar

Post autor: Browar »

Pierwszy raz kupowałem na GB, 24 września z kodem rabatowym, działający tracking belgijski za 70 centów, doszło 13 w piątek, elegancko, podoba mi się ;)
pozdrav
marekwoj

Post autor: marekwoj »

Manekinen pisze:Aha czyli GB leci sobie w kulki.
Też tak miałem kilka razy (max z 10 dni przeciagali wysyłkę), ale ponad 20 zamówień wszystko doszło i wszystko działa. Fakt, telefonu tam nie kupiłem (wolałem dołożyć kilka $ w Bangood), ale jak coś do 20-30$ jest najtaniej w GearBest, to tam kupuję.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

hoka pisze:Hmm a nie wybrałeś czasem priority line?
Wybrałem (priority line - eu express), bo ta opcja kosztowała mnie 10zł. Druga dostępna opcja to 240zł.
marekwoj pisze:ale jak coś do 20-30$ jest najtaniej w GearBest, to tam kupuję.
Akurat się skusiłem bo 155$, w banggood prawie 200$.
hoka

To zagadaj na chacie w kwestii zmiany wysyłki bo widziałem że mają z tym problem.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

hoka pisze:To zagadaj na chacie w kwestii zmiany wysyłki bo widziałem że mają z tym problem.
To nie to. Po prostu sprzedają coś czego nie mają. Otworzyłem ticket i odpisali że nie mają, i że wysyłka niby ma być 31 października, choć na stronie produktu nie ma takiej informacji (że nie ma towaru) i jest tylko podana data wysyłki z około tygodniowym opóźnieniem. Czyli jak zwykle, towar nie wychodzi, nic się nie odzywają, a jak sam zapytasz to się okazuje że nie ma. Nawet nie będę z oszustami dalej pisał, cofam kasę przez PP i nigdy więcej tam nie zajrzę :evil:

Na BG to samo jest teraz o 20$ drożej. Dopłacę, ale chociaż nie będę traktowany jak idiota. Co mnie podkusiło... :evil:
Łowca

Post autor: Łowca »

Mam problem zamówiłem dwie paczki i żadna nie dotarła , płatność była przez przelewy24. Sklep kazał się kontaktować po 11X gdyż liczyli że jednak dotrą. Napisałem już któryś tiket ale nic nie odpisali od 11X cisza
BLF A6 mod
Convoy s8 SMO mod xpl hi Driver BLF

Convoy s9
JAXMNVE M3 16340

Convoy L6 mod xhp70

czołówka made in Biedronka :D
BORUiT D25 2x XP-G2
Skilhunt H03 RGB

Convoy c8 mod xpl hi Driver BLF
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Co pokazuje tracking?
My flashlight is smaller than yours...
mappy

Post autor: mappy »

Od ponad dwóch tygodni jest wałkowane, że GB ma duże problemy z wysyłkami. Odpisują wszystkim kopiowane wiadomości.
Na drugi raz kupuj przez PayPal bo ma ochronę i to do nich się od razu pisze o refund nie zwracając uwagi na tickety od GB. Przez Przelewy będzie trudno coś wskórać.
Ile czasu minęło od zamówienia i wysyłki? Paczka rejestrowana czy nie?
hoka

Ale nie wprowadzaj ludzi w błąd... jedyne problemy jakie ma GB to przesyłki priority line i to tylko w jednym z kilku kanałów. Po prostu przerzucają to do UE, potem przepakowują i rozsyłają do KK. Prawdopodobnie nie spodziewali się aż takiej popularności tego rozwiązania i są przeciążeni.

Za to wszelkie inne przesyłki rejestrowane wysyłane różnymi przewoźnikami nie mają żadnych opóźnień.
max4max

Post autor: max4max »

Do mnie przyszło ostatnio w ciągu kilku dni 5 paczek "groszowych" ( do 2 usd) wszystkie nierejestrowane i bez specjalnych opóźnień i bez problemów.
ODPOWIEDZ