Honda CRV 2008r Ledy H1 zamiast zwykłych żarówek

Wszystko co świeci na czterech kółkach;)
michal2303

Honda CRV 2008r Ledy H1 zamiast zwykłych żarówek

Post autor: michal2303 »

Witam chciałbym jak w temacie zamonotwać światła ledowe w swojej Hondzie CRV zamiast zwykłych żarówek H1 do świateł drogowych. Lampy posiadają soczewki więc myślę że będzie fajny efekt tylko jest jeden mały problem mianowicie lampy z tyłu posiadają pełne dekle plastikowe ale myślę że sobie z tym poradzę za lampą nie ma za dużo miejsca dlatego myślałem o ledach z paskowymi radiatorami. Proszę o doradzenie jakiej firmy kupić żeby nie była to tandeta i żeby podziałało długo i było mocne. Wiem że na popularnym serwisie aukcyjnym jest bardzo dużo ledów H1 ale proszę powiedzcie które wybrać.
fazi

Post autor: fazi »

Cześć, zacznij może tutaj - jest parę tematów, które pozwolą wyrobić Tobie opinię czy warto.
viewforum.php?f=25

Pzdr
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Radiatory na paskach - zapomnij, to się nie sprawdza. Mam H1 na ledach. Głównie występują takie wersje:
-COB - nie warto
-3 ledy na stronę (6 na zamiennik) typu CSP - nie warto, słabo świecą
-6 ledów na stronę (12 na zamiennik) typu CPS - już można pogadać. Realna moc pobierana to około 25W. Chłodzenie aktywne. Jeśli będą w drogowych a nie mijania, nie padną tak szybko. W przypadku mijania, należało by tak zmodyfikować dekiel, aby miały przepływ powietrza. Pamiętaj też, że nie zawsze dadzą więcej światła niż żarówki. Czasem światła jest mniej nawet o połowę.
ILPT
...John

Post autor: ...John »

Jest jeszcze wersja h1 z 2 diodami XHP.
Albo przynajmniej tak twierdzi chińczyk i sugeruje to wgląd.
https://www.aliexpress.com/item/Partol- ... 98e82ac8d8
ODPOWIEDZ