Tani telefon z Androidem do Internetu + DualSim + GPS
Zapomniałem tu napisać o telefonie.ElSor pisze:Sam przed chwilą zakupiłem RMN4 Global 4/64 - zobaczę co przyjedzie i czy będą gratisowe słuchawki.
Jest SnapDragon 625, 4/64GB, ładowarka EU no i oczywiście Band20. Na pudełku 2 czerwone naklejki "Global Version" dodatkowo sugerują odpowiednią wersję. YouTube na LTE po 10h wyświetlania filmu zostawił jeszcze 26% baterii, po 24h od odpięcia od ładowarki (jasność auto 50%). Wgrany jest najnowszy soft z miui Polska. GPS w domu po tzw "cold starcie" łapie fixa w ok 35-50 sekund. Z oryginalnym softem Global nie testowałem telefonu.
Słuchawki Xiaomi miałem dołożone extra i ma już je żona do swojego RM4Pro.
Jakby jednak ktoś szukał dłużej pracującego telefonu o bardzo zbliżonych parametrach, polecam Lenovo P2. Niby po upgrade do androida Nougat nie działa net w Playu w roamingu krajowym ale wyszło na to, że należy pogrzebać w ustawieniach punktu dostępu i wszystko śmiga należycie (przynajmniej w moim przypadku). Zmieniłem Protokół IPv4 na IPv4/IPv6 i internet ożył.
Ja się jednak powoli męczę z moim note 4, bardzo rzadko łapie mi LTE. A Red bulla w Katowicach i wyżera mi neta z pakietu.
Jest opcja zablokować aby śmigał tylko w LTE? Jest tylko opcja "preferowane" ale jak nie ma to od razu przełącza
Jest opcja zablokować aby śmigał tylko w LTE? Jest tylko opcja "preferowane" ale jak nie ma to od razu przełącza
Ostatnio zmieniony piątek 09 cze 2017, 05:56 przez ProLight, łącznie zmieniany 1 raz.
Główny spammer tego Forum