Ładowarki USB: sieciowa i samochodowa
Ładowarki USB: sieciowa i samochodowa
Koledzy,
Doradźcie proszę w wyborze ładowarek USB:
1. Sieciowej 230V
2. Samochodowej
Jest tego pełno wszędzie i mam ich pełen stos, ale to same chińczyki. Jest szansa na coś procesorowego, co będzie "mądrze" ładować w tych kategoriach?
Z góry dzięki
1. Sieciowej 230V
2. Samochodowej
Jest tego pełno wszędzie i mam ich pełen stos, ale to same chińczyki. Jest szansa na coś procesorowego, co będzie "mądrze" ładować w tych kategoriach?
Z góry dzięki
Ja mogę od siebie polecić ładowarki w postaci mocnych chińczyków z firmy Anker. Mam 4 portową sieciową I tyluż samo samochodową. Obie naprawdę dają radę i wszystko szybko ładują. Kilku znajomym je poleciłem wraz z dedykowanymi kablami w oplocie i również są zadowoleni.
Ewentualnie Blitzwolf ma też dobre opinie.
Ewentualnie Blitzwolf ma też dobre opinie.
Sunwayman D40A | Lumintop Tool | Convoy S2+ | Convoy S3 | Convoy C8 | Convoy M1
Re: Ładowarki USB: sieciowa i samochodowa
Firmy: Blitzwolf, Aukey, CRDC, Tronsmart. Z takimi miałem styczność i nie spotkałem chłamu. To samo tyczy się kabli. Na pewno nie Samsung z Chin czy allegro - tanie podróbki.dino1984 pisze:Koledzy,
1. Sieciowej 230V
2. Samochodowej
Z góry dzięki
Qualcomm Quick Charge - standard szybkiego ładowania telefonów z procesorem Qualcomm. Telefon musi obsługiwać ten standard. Ver 1.0, 2.0 lub 3.0.dino1984 pisze:Czym się różni "Quick charge" w Aukey od "QuallComm" w Blitwolf'ie? Inna nazwa tego samego, czy jest jakaś faktyczna różnica?
Jeśli telefon nie obsługuje to istotny będzie max prąd, firmowe raczej wszystkie mają realne ponad 2A więc taka ładowarka bedzie ładować z max prądem na jaki pozwoli telefon.
Czyli to samo... tak myślałem.
Nabyłem obie Aukey'a.
Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz - ładowarki do ogniw Li-on mają różne ciekawe "zdolności" typu ładowanie stałym prądem, stałym napięciem, etc. Dlaczego Ładowarki USB, które przecież też mają ładować baterie Li-on nie mają takich "zdolności" tylko skupiają się na "smażeniu" baterii jak największym prądem?
Nabyłem obie Aukey'a.
Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz - ładowarki do ogniw Li-on mają różne ciekawe "zdolności" typu ładowanie stałym prądem, stałym napięciem, etc. Dlaczego Ładowarki USB, które przecież też mają ładować baterie Li-on nie mają takich "zdolności" tylko skupiają się na "smażeniu" baterii jak największym prądem?
Ostatnio zmieniony piątek 26 maja 2017, 21:29 przez dino1984, łącznie zmieniany 2 razy.