Lamerski projekt "modyfikacji" TrustFire T1

co i jak zrobiłem...
Sawim

Lamerski projekt "modyfikacji" TrustFire T1

Post autor: Sawim »

Tymczasem z braku czesci modyfikacja pozostaje w sferze planow, ale podzespoly juz zamowione, i kiedy dotra, planuje zmajstrowac sobie cos takiego:

- latarka TrustFire T1: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10659
- modyfikacja przez wymiane firmowego 1trybowego drivera, na 3trybowy driver http://www.kaidomain.com/WEBUI/ProductD ... ranID=3256 .

Zasilanie: 1x18650. Zalozenie jest takie, ze ma to swiecic lepiej, pytanie do fachowcow: czy bedzie ;) ??
c++

Post autor: c++ »

Prawie niezauważalnie, ale będzie.
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

o widzisz- driver ciekawy- już zamówiłem sobie też taki.
Powinno dawać nieźle :)
Znacznie lepiej będzie świecić- oryginalny to słabizna- Tonio mierzył, a i latarka ciekawa - ponoć jednak ma HAIII, ale opis leży gdzie indziej
Sawim

Dziekuje za opinie i licze na dalsze, tymczasem zalozenia zdaja sie potwierdzac ;)

@ Pawlesz, do wymiany drivera natchnal mnie wlasnie opis Tonia, latarke zamowilem juz dawno. Rzecz w tym, ze zastosowany przez Tonia 16trybowy driver za cholere mi nie odpowiadal - zdecydowanie wole 3 tryby, i wynalazlem sobie cos takiego jak w linku powyzej. Co do drivera firmowego... to jakas porazka, i w skrytosci ducha licze na to, ze z nowym driverkiem latarka pokaze kly ;) Zastanawialem sie tez nad wymiana calego modulu na Deree Digital Infine w/SMO, ale przy jego cenie ($35) dalem sobie (tymczasem) siana.
Awatar użytkownika
pawelsz

raczej jedyny problem, to słaby oryginalny driver no i może przydać się też wymiana refa na smo - zależy co kto potrzebuje, a tamten 16trybowy też ma grupę z jedynie 3ma trybami- mam używam, nie jest zły- na rower lepsze jest błyskanie i ino czasem power.
Natomiast przy 1.2A (lepiej liczyć na 1-1.1A realnie z tego drivera) w diodę trzeba zrobić naprawdę dobre chłodzenie- staranność i przemyślenie wskazane !!
Na stabilizację prądu bym nie liczył- to jest driver na amc i spada power wraz z rozładowaniem się akusa
Sawim

No i projekt moda diabli wzieli :( TrustFire T1 jest na DX out of stock :( Poza tym driver zamowiony z KD wciaz jest w fazie collecting from supplier, przy okazji przyplatal sie chinski nowy rok, i KD nie dziala do 14`stego. Pech. Zamiast T1 zamowilem sobie Smartfire V-68C Cree Q5, czyli podrobe MRV, tak wiec ona zostanie ofiara moda ;)
Awatar użytkownika
pawelsz

poważnie do 14go sa out ?
no dziwię sie, bo od 7dni kai milczy jak zaklęty
Sawim

pawelsz pisze:poważnie do 14go sa out ?
no dziwię sie, bo od 7dni kai milczy jak zaklęty
O ile dobrze rozumiem ten dziwny napis widniejacy na glownej stronie KD "Celebrating Chinese New Year 2008! We will be on vacation from 2/3 to 2/13. All operations will resume on 2/14. Cheers" to raczej tak.
Awatar użytkownika
pawelsz

racja- zagadałem do znajomej specjalistki feng shui- ano jakoś w środę jest ichni nowy, a oni tydzień przed i tydzień po są poza światem całkiem, baaardzoej niż u nas święta, no ale większy kraj i większe odległości
ODPOWIEDZ