SmallSun ZY-C41 Cree Q3-WC 3-Mode (1*AA/1*14500)

czyli nasze opinie, odczucia i wnioski o światełkach
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Testowalem czas pracy, oczywiscie zapewnilem mu chlodzenie. Wyswiecil caly 14500 w 50 minut, potem jeszcze wlaczal sie na chwile zanim napiecie nie spadalo za nisko. Wymienilem akumulator i juz nie wlaczyl sie wiecej. Dioda nie swiecila ale z AA pobieral 2,5 A nadal.
Awatar użytkownika
toms_

Post autor: toms_ »

Chyba swego czasu Ultrafire C3 też był podatny na coś takiego .... niby w specyfikacji pisze że latarka kompatybilna z AA/14500, a jednak dłuższe użycie 14500 uszkadza driver :???:

No cóż.. podmiana driverka i zabawa od nowa :smile:
Awatar użytkownika
Dex-ter

Post autor: Dex-ter »

toms_, to raczej zależne od egzemplarza. Czytałem dużo na temat tego SS/ UF A10 i sporej części osób na CPF nic podobnego się nie stało, na DX forum podobnie, ale były przypadki, że szły od razu z dymem. Jak to na DX - loteria.
Awatar użytkownika
toms_

A całkiem możliwe... oni jak czegoś nie zmienią z partii na partię, to pewnie chorzy chodzą :wink: Na szczęście moja A10 łyka oba typy baterii i nic się jeszcze nie spaliło.

Dlatego na recenzje towaru z DX należy patrzeć ze sporą rezerwą, bo powtarzalność produktu to u nich rzecz trudno osiągalna. :lol:
Awatar użytkownika
Fluxor

Wrzucilem juz nowy driver ale musze sobie poradzic jakos zeby mial kontakt bo narazie go niema. Jest troche mniejszy niz oryginalny wiec musze czyms wypelnic szczeline a ze pigula aluminiowa to cyna sie tego nie zlapie tak od razu bez zadnego dodatku. Za to jak zmierzylem to sie wystraszylem 2,2A zasysalo z AA. Ciekawe czy wlacznik to przezyje.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Dex-ter

Fluxor, może GlueGun'em (o ile dobrze sobie wyobrażam tę szczelinę o której piszesz )?
Awatar użytkownika
Fluxor

Znow dziala :) Nowy driver SKU 25505. Mozna zasilac z AA i 14500. Wydaje mi sie ze na AA swieci mocniej niz wczesniej. Oczywiscie tylko jeden tryb ale to akurat mi sie podoba. Problem jedynie w tym ze dioda ma slabe chlodzenie :( Nie obylo sie bez problemow. Nowy driver jest mniejszy niz oryginal. Standardowo wciskany byl na sile i tak sie trzymal dotykajac wkrecanej piguly. Nowy zmiescil sie w pigule i zostalo jeszcze troche luzu. Przylutowac nie dalo rady bo nie mam nic do aluminium, wzialem cyne 0,56mm idealnie pasowala. Napchalem jej w szczeline i rozgniotlem takze trzyma sie driver i jest kontakt.

Pobor pradu:
AA -->1,9A
14500 -->1,3A
Awatar użytkownika
toms_

Czy na dwóch przedostatnich zdjęciach to piguła jest ? :shock:
Myślałem, że gorszej piguły (pod względem chłodzenia diody) niż w latarkach z zoomem, nie ma. Ale jeśli ta aluminiowa tulejka ma odbierać ciepło z leda ...to szacun dla chińskiej myśli technicznej :shock: Dziwne, że dioda jeszcze żyje po sesji z 14500.
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Moim skromnym zdaniem, z punktu widzenia wykonania odprowadzenia ciepła z LED-a, A10 bije SmallSun-a na głowę. W UltraFire mamy regularną pigułę z mosiądzu, na którą to dopiero przyklejony jest LED na MCPCB.
Awatar użytkownika
Dex-ter

greg, stąd zapewne - między innymi - różnica cenowa ;).
Awatar użytkownika
Fluxor

Dla zainteresowanych dodalem zdjecia jak swieci na nowym sterowniku.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
ODPOWIEDZ