Ogniwa 18650

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
b0rn2bewild

Ogniwa 18650

Post autor: b0rn2bewild »

Cześć,

Czeka mnie wypad do Czarnobyla, a moje ogniwa dostały nóg i ... ;-)
A więc pilnie ptrzebuję kupić ogniwa 18650 do Convoy S2+, Skillhunt H03 i Mactronic Scream,

Ostatnio używałem z powodzeniem NCR18650B, ale natknąłem się na Akumulator Li-ion XTAR 18650 3400mAh zabezpieczony, w sumie cena całkiem dobra, tyle że naczytałem się że np w s2+ nie można używać ogniw z zabezpieczeniem (nie mam pojęcia dlaczego, wydaje się to nielogiczne, dlatego pytam tutaj ;-) ).

Co sądzicie o zakupie Xtar z PCB? czy lepiej nie kombinować i zostać przy NCR
A może coś innego polecacie ? przeleciałem kawał forum, ale nie za wiele aktualnych informacji ;-)
A w sklepiku pustki
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Xtar to najprawdopodobniej NCR + płytka zabezpieczająca.

W S2 można używać ogniw zabezpieczonych, najważniejsze jest to, aby się zmieściły.

Na forum wciąż można kupić dobrej jakości akumulatory w dobrych cenach, lepszych niż na allegro.
ILPT
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

skaktus pisze:Na forum wciąż można kupić dobrej jakości akumulatory w dobrych cenach, lepszych niż na allegro.
Nie jestem ostatnio w temacie, a zaczyna mi ogniw brakować. U kogo pytać aktualnie? bo w dziale Sprzedam nie ma ogłoszeń z aku, z tego co widzę. http://www.swiatelka.pl/viewforum.php?f=58

Pozdrawiam
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
medyk81

Post autor: medyk81 »

marmez pisze:
skaktus pisze:Na forum wciąż można kupić dobrej jakości akumulatory w dobrych cenach, lepszych niż na allegro.
Nie jestem ostatnio w temacie, a zaczyna mi ogniw brakować. U kogo pytać aktualnie? bo w dziale Sprzedam nie ma ogłoszeń z aku, z tego co widzę. http://www.swiatelka.pl/viewforum.php?f=58

Pozdrawiam
Spróbuj u woytazo
dymny

Re: Ogniwa 18650

Post autor: dymny »

b0rn2bewild pisze:Cześć,

A w sklepiku pustki
Czy aby na pewno ? :mrgreen:
Sanyo NCR18650GA od kol. Smokuxx1987 - kupowałem, polecam :ok:
ODPOWIEDZ