sklepik-uwagi, propozycje, wnioski...

...sprawy techniczne i organizacyjne dotyczące forum...propozycje, uwagi, wnioski, pochwały ;-)...etc
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

ElSor pisze:
Tomeqp pisze:Użytkownicy niezarejestrowani nie mogą przeglądać sklepiku
Skąd masz takie informacje? Do działu Sprzedam nie mają wglądu ale do poddziałów "latarki" oraz "różne" bez ograniczeń, podobnie zresztą do "kupię" oraz "inne".
No popatrz, rzeczywiście! :o Nie przyszło mi do głowy, żeby klikać w poddziały, skoro nawet dział nadrzędny "sprzedam" chce logowania. Kiepski ze mnie kombinator. :wink: Tak więc wycofuję się z tego co napisałem.
Pozdrawiam
belushi

Post autor: belushi »

Znaczy bug, czy celowe działanie ? Bo nie rozumie takiego blokowania działu głównego a odblokowania działów podrzędnych.

B
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

Nawiązując do nowego regulaminu.
[GB] -dla zakupu grupowego ('group buy')
Nie sensowniej nazwać to ZG (zakupy grupowe) ? Normalnie, po polskiemu. Jest to jedyny wpis po angielsku, reszta po polsku.
[S] -dla "sprzedam"
[K] -dla "kupię"
[O] -dla "oddam"
-dla "oferuję usługę"
[Z] -dla "zamienię"
[P] -dla "przyjmę"
[ZC] -dla "zlecę"
[GB] -dla zakupu grupowego ('group buy')
[BR] -dla "badania rynku"

Coś to za cudo że taki wyjątek z tego robimy ?
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

Na czym polega przywrócenie możliwości edycji ogłoszeń, skoro w regulaminie jest jasno napisane, że "Zabronione jest edytowanie ogłoszenia i usuwania ich treści"? Z tego co rozumiem wolno jedynie zmienić czcionkę po sprzedaniu przedmiotu w ogłoszeniu wieloprzedmiotowym i nic więcej? Co z poprawą ewentualnych błędów natury językowej lub dopisaniem istotnych informacji, o których pisząc ogłoszenie się zapomniało? Zgodnie z regulaminem to chyba nie wolno, ale skoro o niejasności należy pytać administrację no to pytam. :wink:

PS: A o co dokładnie chodzi z tymi badaniami rynku? Na czym to ma polegać?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Tomeqp pisze:Na czym polega przywrócenie możliwości edycji ogłoszeń, skoro w regulaminie jest jasno napisane, że "Zabronione jest edytowanie ogłoszenia i usuwania ich treści"?
Faktycznie źle zostało to ujęte - już jest poprawione. Po prostu nie można usuwać nieaktualnych pozycji a edytować jak najbardziej można i "poprawiać" treść.
Tomeqp pisze:A o co dokładnie chodzi z tymi badaniami rynku?
To niejako rozwiązanie problemu, jaki opisał belushi:
belushi pisze:Jeśli mam możliwość zrobienia dodatkowej tuby do S2 na 2 ogniwa 18650, bo dorabiam dla siebie sztukę i będzie ona kosztowała około 20 zł zaś już 10 tub dla potencjalnych chętnych na tym forum będzie kosztować złotych 15 to gdzie mam o tym napisać skoro w technikaliach nie można rozmawiać o cenie a w sklepiku nie sprzedam bo fizycznie ich nie mam i nie znam ceny.
Zaznaczam- tuby nie mam, miał nie będę i nie mam zamiaru tym handlować. Pytanie hipotetyczne
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

W jaki sposób można edytować ogłoszenie bo nigdzie nie widzę przycisku edytuj?
Mam 2 nieaktualne pozycje .
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Powinno już być ok, jak dalej nie działa to proponuję wyczyścić cache przeglądarki.
Scenic

Post autor: Scenic »

Zróbcie porządek w starych ofertach bo duzo jest nieaktualnych ofert do przeniesienia.
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Stare oferty umierają śmiercią naturalną i później lecą do kosza jeśli dobrze pamiętam.
Vigo

Post autor: Vigo »

Postanowiłem dziś spróbować wystawić swoją ofertę w nowej odsłonie forumowego bazarku, w sumie po fakcie żałuję, bo zmitrężyłem na to spory kawałek czasu, w efekcie na marne.
Wiadomo, nie można nic poprawić po dodaniu postu, więc wiele, wiele razy czytałem swoje wypociny i poprawiałem w podglądzie, żeby wszystko było ok.
W końcu uznałem, że jest dobrze i kliknąłem "wyślij", jednak nie było dobrze, a wręcz kompletnie źle, bo temat został usunięty. No, nie tak od razu, najpierw ktoś z admiralicji tylko poprawił tytuł (chyba Kolega Pyra, dziękuję swoją drogą), ja na śmierć zapomniałem o tym nieszczęsnym [S] w tytule, tak byłem pochłonięty korektą samego tekstu ogłoszenia.

No, ale do rzeczy, trochę to smutne, że nie dostałem żadnej, nawet najmniejszej wskazówki tyczącej tego co było źle, bym mógł ewentualnych błędów uniknąć w przyszłości, "szast-prast", post poleciał w niebyt i tyle.

Myślę, że na początku funkcjonowania nowych zasad, takie krótkie wyjaśnienie, nakierowujące błądzącego forumowicza na właściwą drogę, było by ze wszech miar wskazane.
W efekcie trochę się zniechęciłem do korzystania z forumowej giełdy (wiem niema takiego obowiązku :wink: ) i raczej nie ponowię próby, szkoda mi jednak czasu marnować na próżno.

Tak podsumowując, to ogólnie mam wrażenie, że coś niedobrego dzieje się ostatnimi czasy na światełkach.pl i nie chodzi tu wyłącznie o zamieszanie z forumowym sklepikiem i nowym regulaminem onego, jakoś tak niegościnnie się zaczyna tu robić, a szkoda ponieważ z chęcią tu zaglądałem dotychczas.

Nie wiem czy, to tylko takie moje subiektywne odczucie, ale coś jest nie tak jak było wcześniej i jakoś mniej chętnie tutaj się zapuszczam ostatnio.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Vigo, przykro mi że masz takie odczucia i zgadzam się z Tobą. Proszę adminów i moderatorów o więcej łagodności i wyrozumiałości w działaniach. Także uważam, że przydało by się podpowiedzieć co jest nie tak i dopiero po braku reakcji ze strony autora przesuwać wątek. Pomoże to nam w adaptacji do nowych reguł.
Vigo, przywróciłem twoje ogłoszenie do sklepiku.
Przepraszam...
Vigo

Post autor: Vigo »

Calineczka pisze:Vigo, przykro mi że masz takie odczucia i zgadzam się z Tobą. Proszę adminów i moderatorów o więcej łagodności i wyrozumiałości w działaniach. Także uważam, że przydało by się podpowiedzieć co jest nie tak i dopiero po braku reakcji ze strony autora przesuwać wątek. Pomoże to nam w adaptacji do nowych reguł.
Vigo, przywróciłem twoje ogłoszenie do sklepiku.
Przepraszam...
Dzięki, a co było w nim na bakier z regulaminem? Można wiedzieć, bo mam postanowienie poprawy na przyszłość. :wink:

PS Już mi Sławek (dziękuję) wyjaśnił w czym rzecz (fotki muszą być umieszczone na miejscowym serwerze).
Awatar użytkownika
rc.poznan

Post autor: rc.poznan »

To jak to w końcu jest z tymi zdjęciami? Muszą być na serwerze forumowym czy nie muszą?
Świeć przykładem i nie tylko ;)
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Masz w nowym regulaminie informację
Regulaminowa oferta sprzedaży musi zawierać:
- odpowiedni tag([S], [O], ),
- tytuł adekwatny do oferowanych przedmiotów / nazwę przedmiotu,
- precyzyjny opis oferowanego(-ych) przedmiotu(-ów) (stan techniczny, niezbędne parametry techniczne, informację o gwarancji, ew źródło zakupu ...),
- rzeczywiste zdjęcia umieszczone na naszym serwerze (Poradnik o umieszczaniu zdjęć na serwerze światełek),
Awatar użytkownika
rc.poznan

Post autor: rc.poznan »

Dziubek, Gdybyś czytał to może byś zauważył, że nie do końca jest tak jakby mogło się wydawać.
Pyra pisze:Witam
rc.poznan pisze:Dodawanie zdjęć nie ograniczać tylko do serwera forum co pozwoli na bardziej szczegółowe przedstawienie sprzedawanego przedmiotu.
Ale na forum, można umieszczać "duże" zdjęcia, wystarczy wtedy np. wkleić linki z miniaturkami.

Pozdrawiam
Świeć przykładem i nie tylko ;)
ODPOWIEDZ