Projekt latarki na rower
Projekt latarki na rower
Witam po długiej nieobecności na forum. W tym czasie popełniłem kilka projektów. Oto jeden z nich: światło na rower, dla syna. Projekt obudowy wykonany w programie CAD/CAM, obróbka, frezowanie, na ploterze cnc. Uchwyt tymczasowo wydrukowany na drukarce.
Edit Pyra: Kolego, zdjęcia dodajemy przez funkcjonalność forum, a nie jako załączniki. Poprawiłem.
Edit Pyra: Kolego, zdjęcia dodajemy przez funkcjonalność forum, a nie jako załączniki. Poprawiłem.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 06 lut 2017, 23:11 przez karmel, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy powiesz coś więcej na temat projektu, np. co w środku, jakie zasilanie itp. ?
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Dzięki Pyra, gdybym pisał częściej, nie byłoby problemu.
Lampka zbudowana na sterowniku 2,8A od Grega z kontrolą temperatury i sterowaniu mikroprzełącznikiem, dioda XM-L, reflektor 18mm teksturowany z DX, zasilanie 2x 18650 -równolegle. Dalsze modyfikacje to: aluminiowy uchwyt, anodyzacja oraz zwiększenie przekroju kabla zasilającego. Jak znajdę czas na zdjęcie lampki z roweru, przedstawię zdjęcia części składowych oraz kolejne etapy tworzenia.
Pozdrawiam.
Lampka zbudowana na sterowniku 2,8A od Grega z kontrolą temperatury i sterowaniu mikroprzełącznikiem, dioda XM-L, reflektor 18mm teksturowany z DX, zasilanie 2x 18650 -równolegle. Dalsze modyfikacje to: aluminiowy uchwyt, anodyzacja oraz zwiększenie przekroju kabla zasilającego. Jak znajdę czas na zdjęcie lampki z roweru, przedstawię zdjęcia części składowych oraz kolejne etapy tworzenia.
Pozdrawiam.
Fajnie by było. Dzięki za info i czekam na fotki.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
-
Witam
Frezy są, ale cena dochodzi do kilkuset euro. Mógłbym zrobić tam gwint na tokarce, ponieważ otwór był wiercony i wytaczany. Szczelina na wkładce rzędu 0.01-0.02 nie stanowi problemu dla przeniesienia ciepła, do tego kontrola temperatury, finalnie niewielka ilość pasty poprawi chłodzenie.
][url=http
Frezy są, ale cena dochodzi do kilkuset euro. Mógłbym zrobić tam gwint na tokarce, ponieważ otwór był wiercony i wytaczany. Szczelina na wkładce rzędu 0.01-0.02 nie stanowi problemu dla przeniesienia ciepła, do tego kontrola temperatury, finalnie niewielka ilość pasty poprawi chłodzenie.
][url=http