Poza tym max jasność osiąga dopiero na 2x CR123AMax output: ANSI 1000 Lumens / 1200 LED Lumens
o tak o:
Możesz napisać w jaki sposób poprawiłeś mocowanie diody ?salomon pisze:Dostałem ostatnio egzemplarz z GB i miałem podobne odczucie. Latarka nie generowała odpowiedniego ciepła. Po odkręceniu śrubek okazało się że u mnie dioda z podłożem wisi na przewodach w powietrzu. Pasty termo było dość dużo. Wcześniej miałem wersję H03r i nie było takich kłopotów. Latarka już poprawiona i teraz jest wszystko OK. Po minucie w max obudowa już robi się ciepła.
Sprawdziłem u siebie, dioda z podłożem nie jest niczym dokręcona, dociskają ją tylko 2 wypustki w optyce, sam docisk jest w porządku (podkładałem kawałek taśmy izolacyjnej pod te wypustki i optyka się już na niej mocno opierała i ciężko było latarkę skręcić. Temperatura czy przed, czy po poprawce jest identyczna, czyli po ok 1,5-2min osiąga 42st (termopara włożona w wycięcia w głowicy) i mniej więcej na tej temperaturze się ustala.Tom.O pisze:Wydaje mi się, że w tej czołówce słabo jest rozwiązany montaż diody. Nie jest niczym przykręcona do obudowy. Dociska ją najwyżej optyka.
Latarka nawet po świeceniu 2min na pełnej mocy była ledwo ciepła.
U mnie po wyciągnięciu optyki dioda ledwo trzymała się na paście termoprzewodzącej.
Przy takiej mocy to pewnie błyskawicznie zabezpieczenie obniża prąd na diodzie...endrju1 pisze:Zrobiłem test na ogniwach 2x18350 i latarka świeci wyraźnie jaśniej.
Z ogniw latarka pobiera ok 1,81A, co przy 7,4V daje ok 13,4W! (aż mi się wierzyć nie chce, ale zmierzę jeszcze dokładniej, jak odzyskam swój miernik cęgowy).
Latarka już po ok 30s robi się bardzo ciepła.
Wg mojej chińskiej luxmiarki jasność wzrosła o ok 50%.
Cześć.mario1 pisze:
Po przepychankach z BG i częściowej refundacji (zimna barwa zamiast neutralnej)
M.
Witam.abasz pisze: Cześć.
Miałem podobny problem z banggood, finalnie jestem zadowolony. Mam dwa pytania.
1. Ile udało Ci się wynegocjować? Mi oddali połowę.
2. Do wymiany diody wystarczy odkręcić te cztery śrubki?
Pozdrawiam.