fxxx, daleko nie masz, jedź, pomacaj, posłuchaj. Nie widzę problemu żeby wziąć swój wzmacniacz i odtwarzacz CD/FLAC. Oczywiście u Ciebie mogą grać całkiem inaczej, bo będziesz miał inne pomieszczenie itd, no ale co zrobić. Nie mam pojęcia co to za kolumny bo w necie mało o nich jest, ale nawet za nowe marketówy trzeba zapłacić więcej. Za przyzwoite kolumny trzeba zapłacić 1500-2000zł. Myślę że jeśli są sprawne akustycznie to za 5 stów można śmiało brać, a jak nie jesteś mocno wybredny to tym bardziej. A nawet jak brzmienie nie podpasuje to będzie to kwestia przyzwyczajenia, w moich było za mało niskich (ale to przez ustawienie w poprzek pokoju zamiast wzdłuż) ale się przyzwyczaiłem

Możesz poczytać w jakich pasmach jak grają, a potem poczytać w jakich pasmach jak gra Twój wzmacniacz, jeśli zarówno wzmacniacz jak i kolumny mają np. za dużo środka, no to wiadomo że będzie to rzępoliło wokalem i może być nieprzyjemnie. No albo zawlec swój sprzęt i tyle. Albo wziąć kolumny do siebie i umówić się że odwieziesz jak by co.