Jaki zewnętrzny dysk twardy?
- lord_craven
U mnie będzie podpinany tylko raz na jakiś czas w celu archiwizacji. Jako NAS mam inny dysk (większy).artur_n pisze:Będziesz zadowolony. Bynajmniej ja jestem. Dobra opcją jest uśpienie dysku w czasie kiedy się z niego nie korzysta. Ja mam go podpiętego na stałe jako taki NAS domowy i uśpienie działa rewelacyjnie.
Dzięki
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
No to jesteś czy nie jesteś? Bo zgubić się możnaartur_n pisze:Będziesz zadowolony. Bynajmniej ja jestem.
Ja mam 4 dyski Transcenda w gumowej obudowie. Gdybym kupował następny, to tylko taki. Te na USB 2.0 były lepsze (sensowniejszy kabel), ale już nie są do kupienia niestety.
"In the brave new world of the year 2000, a kiss can still break your heart." - Program from Cirque du Soleil's Alegría
Nad tymi gwiazdami jest wszechświat szybujących potworów! Wiedziałaś?
Nad tymi gwiazdami jest wszechświat szybujących potworów! Wiedziałaś?
fotorondo, Posiadam taki i jestem zadowolony:
http://allegro.pl/dysk-zewnetrzny-seaga ... 12679.html
http://allegro.pl/dysk-zewnetrzny-seaga ... 12679.html
Zasadniczo prawda. Z kilku dysków zewn. 2.5 cala jakie użytkuję, najlepsze zdanie mam o serii WD Passport.endrju1 pisze:Tak naprawdę, to wszystko obecnie jedno, oby nie z najniższej półki (typu super no name w aluminiowej obudowie).
Tak. I nawet jak nie z przyczyn wydajnościowych, to z mechanicznych. To lepsze złącze. W Toshibie z USB 2.0 po jakimś czasie kabelek się ruszał i potrafiło mi odłączyć dysk w trakcie pracy.endrju1 pisze:Od siebie dodam, że w dzisiejszych czasach obowiązkowo USB 3.0.
Olight R50, S30R II, S15R, Skillhunt H03, Led Lenser P2 BM, D.Q.G Spy
Zawsze w komputerach miałem dyski Seagate i wszystkie działają do dziś. Najstarszy jaki mam ma 60 GB i leży gdzieś na szafie. Dlatego dysk zewnętrzny też kupiłem Seagate. Inna sprawa, że był jednym z najtańszych. Jakieś pół roku temu zaczął umierać. Miał przepracowane 14 tys. godzin. Dysk był podłączony na stałe do laptopa od brata i udostępniony innym komputerom. Ogólnie taki magazyn różnych danych. Od znajomych słyszałem, że im też Seagaty umierały po podobnym czasie. Teraz mam dysk WD i działa podobnie. Jedynie po jakimś tam czasie nieaktywności dysk się usypia i nie pracuje. Problem tylko taki, że trzeba czekać ok 30 sekund aż się wybudzi. Przez to wyłączanie laptopa się wydłuża bo dysk najpierw się wybudza, a później wyłącza. W internecie są informacje, że Seagaty to awaryjne dyski, ale mi się nigdy taki nie trafił. 14 tys. godzin to chyba nie tak mało jak na dysk, który się przenosi i jest narażony na jakiś mechaniczne uszkodzenia.
Ludzi dzielimy na tych którzy backup robią, i backup robić będą
Ja mam kopię ważnych danych na zew. dysku marki Seagate a najważniejsze dodatkowo na BD DL. Raz wpadłem ze stratą danych, nigdy więcej.
Widzę że chwalicie WD, ja już zmieniłem o nich zdanie, lubiłem je bardzo ale coś ostatnio mają złą passę. Przesiadłem się na Toshiby (tak, wiem że dalej to WD) ale inna etykieta i już spokój ducha. Muszę przyznać że są dobre bestie. Ciche, szybkie, w serwerze idealne.
Co do uszkodzenia kabelka w 2.0 to raczej przypadek. Nie wierzę że 3.0 jest lepiej lutowane czy coś w tym stylu.
Ja mam kopię ważnych danych na zew. dysku marki Seagate a najważniejsze dodatkowo na BD DL. Raz wpadłem ze stratą danych, nigdy więcej.
Widzę że chwalicie WD, ja już zmieniłem o nich zdanie, lubiłem je bardzo ale coś ostatnio mają złą passę. Przesiadłem się na Toshiby (tak, wiem że dalej to WD) ale inna etykieta i już spokój ducha. Muszę przyznać że są dobre bestie. Ciche, szybkie, w serwerze idealne.
Co do uszkodzenia kabelka w 2.0 to raczej przypadek. Nie wierzę że 3.0 jest lepiej lutowane czy coś w tym stylu.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin