Skilhunt H03
jasne. miales go w ogóle w rękach czy na podstawie fotek z pół metra od ściany, oceniasz ?
W pomieszczeniach, na śniegu i na niewielkie odległości bezkonkurencyjny. Fakt ze delikatny
W pomieszczeniach, na śniegu i na niewielkie odległości bezkonkurencyjny. Fakt ze delikatny
Ostatnio zmieniony wtorek 29 lis 2016, 16:27 przez dfq, łącznie zmieniany 1 raz.
świeci inaczej bo H03 nie ma dyfuzora tylko optykę T.I.R . Przy dyfuzorze światło jest zupełnie rozproszone (przez to optycznie tak ze 30% słabsze na danym trybie).
Optyka T.I.R to jednak nieco rozproszony środek i lekko rozświetlone boki.
h03
h03f z dyfuzorem
h03f bez dyfuzora
Oczywiście po to producent wypuszcza różne wersje aby każdy mógł wybrać najlepszą opcje dla siebie
Optyka T.I.R to jednak nieco rozproszony środek i lekko rozświetlone boki.
h03
h03f z dyfuzorem
h03f bez dyfuzora
Oczywiście po to producent wypuszcza różne wersje aby każdy mógł wybrać najlepszą opcje dla siebie
dfq, dzięki za wyjaśnienia. Pomimo przeczytania dwukrotnego recenzji na sąsiednim forum, nie załapałem tego w ten sposób. Tak czy owak jestem zadowolony, bo te otwierane drzwiczki to bym pewnie szybko urwał, a jak nie ja, to któraś z moich córek.
Olight R50, S30R II, S15R, Skillhunt H03, Led Lenser P2 BM, D.Q.G Spy
Od kilku dni mam tę latareczkę - H03 NW. Jest kozacka, przy czym traktuję ją jako EDC, z opcją mocowania na głowie, a nie jako typową czołówkę. Trybów jest wystarczająco dużo i są dobrze dobrane - można coś wybrać praktycznie dla każdej sytuacji.
Nie do końca natomiast rozumiem sposób zmiany trybów. Instrukcję rozumiem tak, że (przy włączonej latarce) pojedynczy klik zmienia tryby w pętli dla danej grupy, a więc: L1>M1>H1>T1>L1 itd., analogicznie dla grupy 2, przy czym dwuklik zmienia grupę w ramach danego trybu - np. L1>L2. W praktyce działa to inaczej: np. L1 > pojedynczy klik > M2 - dlaczego, czegoś tu nie rozumiem...
Nie do końca natomiast rozumiem sposób zmiany trybów. Instrukcję rozumiem tak, że (przy włączonej latarce) pojedynczy klik zmienia tryby w pętli dla danej grupy, a więc: L1>M1>H1>T1>L1 itd., analogicznie dla grupy 2, przy czym dwuklik zmienia grupę w ramach danego trybu - np. L1>L2. W praktyce działa to inaczej: np. L1 > pojedynczy klik > M2 - dlaczego, czegoś tu nie rozumiem...
H03 zapamiętuje wybrane podtryby w ramach danej grupy.
Tam nie ma dwóch linii. Jest jedna : L>M>H>T i wybrane w nich podtryby.
Czyli z 8 możliwych trybów jasności wybierasz 4 które ci pasują.
Stąd twój przeskok z L1 na M2.
Jeśli w grupie M wybierzesz dwuklikiem M1 to potem będziesz miał pojedynczy przeskok z L1 na M1
Tam nie ma dwóch linii. Jest jedna : L>M>H>T i wybrane w nich podtryby.
Czyli z 8 możliwych trybów jasności wybierasz 4 które ci pasują.
Stąd twój przeskok z L1 na M2.
Jeśli w grupie M wybierzesz dwuklikiem M1 to potem będziesz miał pojedynczy przeskok z L1 na M1
Ostatnio zmieniony piątek 02 gru 2016, 20:28 przez dfq, łącznie zmieniany 2 razy.