Skilhunt H03

Oświetlenie montowane na głowie
dfq

Post autor: dfq »

jasne. miales go w ogóle w rękach czy na podstawie fotek z pół metra od ściany, oceniasz ?
W pomieszczeniach, na śniegu i na niewielkie odległości bezkonkurencyjny. Fakt ze delikatny
Ostatnio zmieniony wtorek 29 lis 2016, 16:27 przez dfq, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
komor

Post autor: komor »

Ale czy wersja H03F z założonym dyfuzorem świeci inaczej niż H03, czyli z dyfuzorem na stałe? Ja jestem z mojego H03 zadowolony, bo chciałem właśnie kompletny flood bez spota i w praktycznym użytkowaniu tak to wygląda.
Olight R50, S30R II, S15R, Skillhunt H03, Led Lenser P2 BM, D.Q.G Spy
dfq

świeci inaczej bo H03 nie ma dyfuzora tylko optykę T.I.R . Przy dyfuzorze światło jest zupełnie rozproszone (przez to optycznie tak ze 30% słabsze na danym trybie).
Optyka T.I.R to jednak nieco rozproszony środek i lekko rozświetlone boki.

h03

h03f z dyfuzorem

h03f bez dyfuzora

Oczywiście po to producent wypuszcza różne wersje aby każdy mógł wybrać najlepszą opcje dla siebie :mrgreen:
Awatar użytkownika
komor

Post autor: komor »

dfq, dzięki za wyjaśnienia. Pomimo przeczytania dwukrotnego recenzji na sąsiednim forum, nie załapałem tego w ten sposób. Tak czy owak jestem zadowolony, bo te otwierane drzwiczki to bym pewnie szybko urwał, a jak nie ja, to któraś z moich córek. :wink:
Olight R50, S30R II, S15R, Skillhunt H03, Led Lenser P2 BM, D.Q.G Spy
reksio

Post autor: reksio »

Panowie ale czy ktoś mi pomoże i podpowie gdzie znaleźć szerszą optykę pasującą do h03 ?
Karolcio

Post autor: Karolcio »

Od kilku dni mam tę latareczkę - H03 NW. Jest kozacka, przy czym traktuję ją jako EDC, z opcją mocowania na głowie, a nie jako typową czołówkę. Trybów jest wystarczająco dużo i są dobrze dobrane - można coś wybrać praktycznie dla każdej sytuacji.
Nie do końca natomiast rozumiem sposób zmiany trybów. Instrukcję rozumiem tak, że (przy włączonej latarce) pojedynczy klik zmienia tryby w pętli dla danej grupy, a więc: L1>M1>H1>T1>L1 itd., analogicznie dla grupy 2, przy czym dwuklik zmienia grupę w ramach danego trybu - np. L1>L2. W praktyce działa to inaczej: np. L1 > pojedynczy klik > M2 - dlaczego, czegoś tu nie rozumiem...
dfq

H03 zapamiętuje wybrane podtryby w ramach danej grupy.
Tam nie ma dwóch linii. Jest jedna : L>M>H>T i wybrane w nich podtryby.
Czyli z 8 możliwych trybów jasności wybierasz 4 które ci pasują.
Stąd twój przeskok z L1 na M2.
Jeśli w grupie M wybierzesz dwuklikiem M1 to potem będziesz miał pojedynczy przeskok z L1 na M1 :mrgreen:
Ostatnio zmieniony piątek 02 gru 2016, 20:28 przez dfq, łącznie zmieniany 2 razy.
Karolcio

Trochę to dla mnie skomplikowane, prosty chłop jestem ;-), niemniej BARDZO dziękuję za wytłumaczenie.
Teraz już rozumiem, w sumie to dość fajne i na swój sposób logiczne..., że też sam do tego nie doszedłem :oops:
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Te podtryby są rewelacyjne. Ja mam wybrane L1,M1,H1,T2 i najlepiej u mnie się sprawdza. Chociaż Turbo lepiej wybrać słabsze, bo różnica w ilości światła niewielka, a akumulator na dłużej wystarczy.
Karolcio

Mam jeszcze jedno pytanie, uprzedzając nieco zabawę z moją latarką. Chodzi o wskaźnik rozładowania ogniwa. Napięcie ogniwa spada poniżej 3.3V - wskaźnik miga 2x co 10 sekund. Poniżej 3.0V - wskaźnik miga 3x co 10 sekund. Co dalej - można zejść do poziomu nieodwracalnego uszkodzenia ogniwa czy jak?
dfq

Nie testowałem tego ale wydaje mi się że latarka powinna się wczesniej wyłączyć :wink:
dfq

Wytestowałem swoją - Po 3h,45 min (na T2) wyłączyła się. Napięcie na akumulatorku (Sanyo NCR18650GA, 3500 mah, niezabezpieczony) wynosiło 2.76V :twisted:

Lii-202 bez problemu go ładuje :padam:
Karolcio

Dzięki za konkret! Wygląda na to, że Skilhunt H03 to bardzo przemyślany sprzęt.
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Tutaj czasy działania w wysokich trybach (akumulator 3500 mAh). Zwróćcie uwagę, że T1 i T2 po 2 minutach stabilizują się na około 500 lumenów.

Obrazek

Obrazek
hoka

Post autor: hoka »

tragedia, a był reklamowany jako mocniejszy HC30
ODPOWIEDZ