Relatywnie tani chiński telefon - co warte uwagi?

....nie pasujące gdzie indziej...
lucky

Relatywnie tani chiński telefon - co warte uwagi?

Post autor: lucky »

Szukam telefonu z Androidem,

rozbiłem ekran w Lumii a ponieważ Windows Phone został już porzucony przez MS to rozważam kupno telefonu z Androidem.
Nie jest to mega pilne bo mam drugi telefon i tablet więc mogę trochę poczekać dlatego rozważam zakup w Chinach.

Poszukuję relatywnie taniego telefonu z sensownymi parametrami i obsługą kart pamięci.

Moją uwagę najbardziej skupiają aktualnie te modele:
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_240425.html
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_ ... vip=109930

Po pierwsze warte uwagi a po drugie gdzie warto kupić i jakie macie doświadczenia z urzędem celnym przy zamawianiu telefonów?
Duże są szanse na uniknięcie cła/vatu?

Rozważam też tańsze modele. Warto dopłacać do ekranu w rozdzielczości FullHD? W zasadzie to największa różnica jaką widzę bo pozostałe parametry to całkiem sensowne mają już telefony Xiami czy Meizu za ok. 130$.

Pozdrawiam,
Łukasz
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Jak chcesz bez vatu i cła z PL to na innym forum jest pełno ofert ciekawych telefonów.

KLIK
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
fxxx

Post autor: fxxx »

z tanich to tylko meizu i xiaomi, reszta nie ma wsparcia, a to jest najważniejsze. I jak coś to flagowce, nawet starsze, bo taki mi3 dalej ma wsparcie i dalej nowe miui wychodzi na niego/CM też.
fotorondo

Post autor: fotorondo »

No właśnie, podepnę się do pytania o tani, warty swej ceny i warty zakupu tel. z chin. Syn dorasta, trzeba mu zaufać
:(
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Jeżeli wystarczy Wam 16GB pamięci wewnętrznej, to może MI4C?

http://www.banggood.com/XIAOMI-Mi4C-5-i ... mds=search

Ja trochę ponad pół roku temu, za wersję 3GB/32GB płaciłem 1100zł. Wersja 2GB/16GB z tego co pamiętam kosztowała wtedy około 850-900zł.
Awatar użytkownika
Fluxor

Ja kupiłem telefon Doogee X5 za 160 zł. Ekran HD, zdjęcia robi (szału nie ma) ale do wyświetlania na ekranie w zupełności wystarcza, wszystko co potrzeba to działa. Android 5.0 bez żadnych dodatków. Jak się zepsuje albo rozwali to kupuje się następnego. Jak za mało ramo bo tylko 1 GB to wersja PRO ma 2 GB. W posiadaniu mojej mamy, koleżanki zazdroszczą jej bo cyka ciągle zdjęcia, kręci filmy, odpisuje na meile z telefonu i wysyła wszystko na WhatsApp. Internet działa, mapy google nawigują.
Awatar użytkownika
Uka

Post autor: Uka »

Zamówiłem Mi4C z BG za 110USD, był na flashsale. Natomiast lepsza cena jest na GearBest.
ptja

Post autor: ptja »

Fluxor pisze:Ja kupiłem telefon Doogee X5 za 160 zł./.../
mam ten model prawie rok i działa bez problemów.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

A to i ja coś zapytam przy okazji.
Wpadł mi w oko na BG taki telefon
Może ktoś coś o nim napisać?
Awatar użytkownika
Fluxor

pier pisze:Może ktoś coś o nim napisać?
Znajomy chciał go kupić ale dla niego problemem był fakt że możesz mieć tylko DUAL SIM bez karty SD albo SIM + SD.
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Fluxor, jakiegoś linka do takiego za 160 zł ????
max4max

Post autor: max4max »

fxxx pisze:z tanich to tylko meizu i xiaomi, reszta nie ma wsparcia, a to jest najważniejsze. I jak coś to flagowce, nawet starsze, bo taki mi3 dalej ma wsparcie i dalej nowe miui wychodzi na niego/CM też.
A co dokładnie może dać to wsparcie, jeśli nie zamierzam wgrywać innego romu?
Pytam , bo w przypadku wszystkich telefonów z ChRL to gwarancji i tak nie ma - przynajmniej ja przyjmuję takie założenie, chyba że dodatkowo płatna na niektóre modele.
fxxx

Post autor: fxxx »

a np to że na mi4 nie odczuwasz zębu czasu :) masz andka 6.0, miui8, masz naprawiane błędy, nowe programy jak nie działają to będą działać itd. Jak tylko dzwonisz to naprawdę lepiej jest kupić nokię 6310 :)

Swego czasu miałem infocusa m810. Technicznie BARDZO udany model, ale soft kuleje-tylko custom romy-ogólnie lipa.
Ostatnio zmieniony środa 12 paź 2016, 13:47 przez fxxx, łącznie zmieniany 1 raz.
max4max

Post autor: max4max »

fxxx pisze:masz naprawiane błędy, nowe programy jak nie działają to będą działać itd.
Ale błędy czego? Samego andka?
Internet potrzebuję, ale na pewno nie do gier i wodotrysków, tylko to co potrzebne i użyteczne typu bankowość internetowa , nawigacja, mapy offline, przeglądarka, apki pogodowe, czytnik rss, jakiś ebooków i to wszystko.
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

A jak to jest z tym cłem za telefon? Każdą sztukę znajdą i oclą czy jest tak samo jak ze wszystkimi przesyłkami z Chin jak się uda.
ODPOWIEDZ