Jaki driver?

Czyli wszystko co potrzebne prawdziwemu DIY'owi;) Porady, pytania i opisy używanego przez nas sprzętu.
Woytas

Jaki driver?

Post autor: Woytas »

Szukam drivera w stylu AMC7135*8, który miałby tryb moonlight/ultralow oraz "szybki" UI. Coś w stylu standardowego drivera z Convoy + moonlight. Ewentualnie więcej trybów. Najlepiej bez pamięci.

Wiem, że jest masa zaawansowanych driverów sprzedawanych na forum i to byłoby "to", za wyjątkiem UI - praktycznie w opisie każdego jest 1 klik - tryb do przodu, 2 klik - tryb do tyłu. Z tym, że po tych klikach trzeba odczekać aż zmiana 'zaskoczy', inaczej będzie to liczone do wieloklików. Przez to UI jest dla mnie nieco wolny, bo ilekroć chcę podbić np. 3 tryby w górę - muszę czekać po każdej zmianie. Na rower jest to OK, ale w EDC tak średnio.

Jak dla mnie genialnym rozwiązaniem jest UI z BLF A6 - tam można w mgnieniu oka skoczyć kilka trybów do góry. Też cofanie się jest bardzo fajnie rozwiązane.

Tutaj pytanie - czy kojarzycie driver, który:
1) Daje 2,8A - 3A.
2) Ma moonlight/ultralow oraz ze 3 (lub więcej) inne sensowne poziomy.
3) Nie trzeba czekać po kliknięciu na zmianę trybu.
michal1

Post autor: michal1 »

http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=17241
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale wymagania spełnia praktycznie każdy driver programowalny, w którym tryby zmienia się w taki sposób jak opisałeś.
Woytas

Właśnie rzecz w tym, że nie każdy. Mam obecnie ten od grega ( http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=14085 ) i zmiana trybu w górę wymaga chwili odczekania po 1 kliku. Nawet jak wyłączę dwuklik na zmianę trybu w tył - działa tak samo. Jak rozumiem ta przerwa jest wymagana po to, żeby rozróżnić 1 klik od wielokliku.

Z tego co czytam, to praktycznie każdy driver programowalny ma podobne zachowanie, które właśnie mnie irytuje i jestem ciekaw czy są takie, które błyskawicznie po 1 kliku zmienią tryb w górę (właśnie jak w BLF A6 lub Convoy S2+).
michal1

Post autor: michal1 »

Może napisz do kogoś na forum (np. Elsor, Greg, Alienth). I zapytaj czy jest możliwość ew. zmiany w sterowniku.
Dziad

Post autor: Dziad »

W tym driverze Grega można przeskakiwać błyskawicznie do pożądanego trybu. Konfiguruje się to 15 klikiem i 5 klikiem.
Woytas

OK, to muszę wypróbować, o ile dobrze pamiętam 15 klik sprawdzałem, ale czy razem z 5 klikiem to głowy nie dam...dzięki za hinta! :)
ODPOWIEDZ