taśma led 7020
taśma led 7020
Witam szukam informacji na temat taśmy led 7020. W chińskich sklepach informacje na ten temat są sprzeczne jedni piszą, że metr taśmy pobiera 2.88wata inni, że 20 wat a to by dawało 100wat przy 5 metrach - strasznie dużo jeśli to jest prawdą .
Czy ktoś z was dysponuje informacją na ten temat?
Dodam, że chcę kupić ledy i dobrać do nich zasilacz ...
Czy ktoś z was dysponuje informacją na ten temat?
Dodam, że chcę kupić ledy i dobrać do nich zasilacz ...
Kiedyś kupiłem coś takiego:
http://www.dx.com/p/ogx-st35w60d20-24w- ... 4FdhjWJbE0
to było dosyć dawno, świeci ładnie już parę lat, ale pobiera 25wat a nie 100, 100wat to chyba lekka przesada, profile będą się gotowały
Może są jakieś warte uwagi taśmy, które mogli byście mi polecić, jednak w miarę energooszczędne...
http://www.dx.com/p/ogx-st35w60d20-24w- ... 4FdhjWJbE0
to było dosyć dawno, świeci ładnie już parę lat, ale pobiera 25wat a nie 100, 100wat to chyba lekka przesada, profile będą się gotowały
Może są jakieś warte uwagi taśmy, które mogli byście mi polecić, jednak w miarę energooszczędne...
Dostałem takową odpowiedź od sprzedawcy z ali...
20W is for 5m not 1m,if 20W/M,the led strip will be burnt.
Actually for led strip,it can't do big power Wattage,or it will be burnt.
Best regards
wychodzi na to iż polecany przez niego zasilacz (w późniejszej korespondencji) 12v 2A bezproblemowo udźwignie diody 7020 w wielkości 5 metrów, zamówiłem sprawdzę
20W is for 5m not 1m,if 20W/M,the led strip will be burnt.
Actually for led strip,it can't do big power Wattage,or it will be burnt.
Best regards
wychodzi na to iż polecany przez niego zasilacz (w późniejszej korespondencji) 12v 2A bezproblemowo udźwignie diody 7020 w wielkości 5 metrów, zamówiłem sprawdzę
jak to dwustronnym?
Rozumiem , że zasilanie z jednego transformatora trzeba doprowadzić do początku i końca taśmy? lub dodatkowo podłączyć jeszcze gdzieś w środku?
Czy też trzeba dać 2 transformatory - na początku i na końcu- ?
przepraszam za lamerskie pytanie nigdy się z tym nie spotkałem a przede mną instalacja linijek i to ok 15m.
Rozumiem , że zasilanie z jednego transformatora trzeba doprowadzić do początku i końca taśmy? lub dodatkowo podłączyć jeszcze gdzieś w środku?
Czy też trzeba dać 2 transformatory - na początku i na końcu- ?
przepraszam za lamerskie pytanie nigdy się z tym nie spotkałem a przede mną instalacja linijek i to ok 15m.
Najpierw długo radzą mędrce - potem kleci się naprędce.