Podziel się swoją radością 2
Żeby się nie cofał trzeba diodę prostowniczą zamontować
Ostatnio zmieniony piątek 24 cze 2016, 21:13 przez skaktus, łącznie zmieniany 1 raz.
ILPT
Witam
Pozdrawiam
Mostek zrobi piękne zwarcie... a pojedyncza dioda nic nie da, licznik i tak będzie się cofał.skaktus pisze:Przecież diody prostownicze robią z przemiennego prąd stały w mostkach więc będą na przemiennym działaćPyra pisze:WitamNa przemiennym?skaktus pisze:Żeby się nie cofał trzeba diodę prostowniczą zamontować
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Po kilku tygodniach posiadania płytki za 2$ z STM32F103C8, udało mi się wgrać program "blink" przez Arduino IDE. Oczywiście do całej operacji niezbędny okazał się konwerter USB<>serial na 3,3V i wcale to nie był FTDI232, tylko jakiś tańszy model na PL2303 Procesor 72MHz daje rady mrugać diodką więc pewnie nada się do czegoś jeszcze ... po tym jak zobaczyłem ile potrafi mój router z procesorem "tylko" 300MHz z wgranym OpenWRT już chyba nic mnie nie zdziwi. Można powiedzieć, że procek taktowany 2MHz (a nawet 9,6MHz fabrycznie) w sterowniku latarkowym się po prostu marnuje.
Przy okazji do RPi3 dorobiłem chłodzenie pasywne i w upalne dni, jak choćby dzisiejszy, temperatura na max obciążeniu nie przekracza 52°C, choć poniżej 42°C, podczas braku aktywności, też nie chce spaść.
Przy okazji do RPi3 dorobiłem chłodzenie pasywne i w upalne dni, jak choćby dzisiejszy, temperatura na max obciążeniu nie przekracza 52°C, choć poniżej 42°C, podczas braku aktywności, też nie chce spaść.
No to da dwie i jużPyra pisze:WitamMostek zrobi piękne zwarcie... a pojedyncza dioda nic nie da, licznik i tak będzie się cofał.skaktus pisze:Przecież diody prostownicze robią z przemiennego prąd stały w mostkach więc będą na przemiennym działaćPyra pisze:Witam Na przemiennym?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ILPT