Mam do połączenia 3 drivery 230V / 320mA 10-18 x Power LED (max 63V na wyjsciu , driver IZOLOWANY ) i pytanie moze ktoś juz próbował .
Czy przez układ RCD (L) mozna połączyć 2-3 drivery równolegle , tak aby żaden się nie wyłaczał i tak aby do diody finalnie docierał sumaryczny prąd jaki one wytwarzają ?
Jak sie domyslacie miało by to zasilić CXA2011 .
To samo pytanie o drivery 230V / 900mA 3-5x Power LED (max 18V na wyjściu , IZOLOWANE ) tylko w układzie szeregowym - 3 szuki (wydaje mi się troche trudniejszym zadaniem ).
układ nie musi byc stabilny od razu ale po 1-2s powinien juz działać . Straty mocy wprowadzane przez niego też nie mogą byc zbyt duże , kilka procent max.
Jakies obliczenia lub wskazówki co do doboru elementów tez mile widziane .
Dla osoby która udzieli skutecznej porady pokazując przykład nawet na driverach o innych paramterach nagroda - 1 driver z powyższych do wyboru i wysyłka gratis . Nie od razu , w ciągu 2-3 tygodni .
Jezeli nie dotrzymam słowa bedziecie mogli mnie zrównać z ziemią , ale zazwyczaj słowa dotrzymuje
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Propozycję proszę umieszczać tutaj , tak aby wszyscy mogi skorzystać . Jeżeli ktoś jest zablokowany to niech śle na PM - wrzuce do tematu.