Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Dex-ter

Co sobie ostatnio kupiliście?

Post autor: Dex-ter »

Temat skopiowany z forum PCLab, mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi tego za złe ;).

W wątku chodzi generalnie o to, by na bieżąco "chwalić się" tym, co kupiliśmy - latarka, ogniwko, driverek, ale także rzeczy spoza tematyki forum :mrgreen:.

Zdjęcia mile widziane, ale najlepiej miniaturki, by forum się nie rozjeżdżało.

No to na start:

TANK007 TK-701 SSC 42180-U
Obrazek Obrazek

Water-tight Glow-in-the-Dark Silicone O-Ring Seals Blue 18mm 20-Pack GITD
( będzie do kilku G2, VB-16, V-65C i TK-701 po odpowiednim docięciu )
Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony środa 16 lip 2014, 13:30 przez Dex-ter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

SFC. BURKETT :) Zwykłe beztrybowe na luxeonie. Zasilane na 18650 i długie na całe 106mm.

Obrazek
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
igi

Post autor: igi »

O ...piiii... ja zakupoholik (internetowy) jestem to zaraz zaspamuję cały temat :P
Z ciekawszych to zakupiłem sobie lutownicę gazową - ot czasami muszę polutować coś w miejscu gdzie nie ma elektryczności, ma też służyć do lutowania np srebra czy złota :)
http://www.allegro.pl/item627596979_lut ... matic.html

Na rower lampkę smart na diodzie nichia, licznik sigma bc1606l z kadencją, klocki spiekane do moich tarczówek i pompkę do amortyzatora :D
http://www.allegro.pl/item617110421_lam ... _0_5w.html
http://www.allegro.pl/item614183712_czu ... _1600.html
http://www.allegro.pl/item608301546_klo ... ekane.html
http://www.allegro.pl/item609869308_now ... wys_0.html

Na głowę czołówkę mactronic HLS-K2SL:
http://www.allegro.pl/item621438469_lat ... wyprz.html

Do szukania skrzynek kompas :)
http://www.allegro.pl/item595717348_kom ... mnica.html

Więcej nie będę wymieniał bo nie chcę zapchać całego tematu :P

Na serio ostatnio najwięcej poszło na rower - ale obecnie już nie mam niczego co wymagałoby wymiany lub upgrade'a.
Ostatnio zmieniony piątek 08 maja 2009, 20:26 przez igi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dex-ter

igi, faktycznie zakupoholik :mrgreen:. Podoba mi się ta czołówka i pompka.

[ Dodano: Sob Maj 23, 2009 6:03 pm ]

2x
Obrazek

Mini wkrętak z grzechotką i binami. 17,99zł w Bricomarche, a w necie 20,99zł eBud.pl . Mały, ale trwały i solidnie wykonany. Akurat do plecaka "w razie czego", bo ma i imbusy i torxy i krzyżaki i zwykłe.
Obrazek

wycinaki do otworów
Obrazek

----------------------------------------------------------------------------

[ Dodano: Pią Cze 12, 2009 8:54 pm ]
Ostatnimi dniami troszkę poszalałem... :mrgreen: ( A TANKa z DX jak nie było, tak nie ma - wysłany 12go maja... :???: ).

Canon EOS 350D | Canon EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 | Polar kołowy 58mm | Kingston CD 2GB Elite Pro 2GB | Torba.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
DNF

Post autor: DNF »

Z tym aparatem to mnie nawet nie denerwuj :!: :wink:
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
lennin

Tego CPLka to w sumie mogłeś sobie odpuścić. Niby jest ale jakby go nie było :D Sam zobaczysz że szkoda oszczędzać kase na filterkach.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Dex-ter

DNF, nie miałem takiego zamiaru :mrgreen:.

lennin, trochę racji masz, ale miałem ostatnio przyjemność robić małą sesyję autka koledze - przy czym jak przy czym, ale przy fotografowaniu pojazdów i innych błyszczących powierzchni Polarek to gadżet IMO niezbędny ;), niezależnie od jakości i ceny. Lubię focić widoczki, a kontrast między np. niebem także podkręca. Poza tym, zawsze to jakaś tam osłona na szkło ( myślałem nad zwykłym UV, ale wybrałem polar ) - lepiej porysować CPL, niż obiektyw. Znajomy ostrzegał mnie, że takie tanie filtry to nie to samo, co te droższe, ale musiałem zostawić jeszcze troszkę papierków na pilota IR, nowy aku ( tak w razie "w" ) i myślę o flashu.
Awatar użytkownika
lennin

Lepiej było kupić UVke jako osłonke. Polar "zabiera" sporo światła tym bardziej na codzień sie nie nadaje :D Pilota IR na DXie chyba kupisz za 5$.

To ja sie pochwale kupiłem troszke na czarną godzine ;) Q3 5C, R2 WH:

Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Dex-ter

lennin, masz rację - zabiera, ale KITek jest dość jasnym obiektywem, więc nie jest źle. Poza tym, i tak na to powędruje dekiel, a polara tak 24/7 nie mam zamiaru używać :D. Pilot na Allegro to 8zł + 8zł wysyłka i mam w przeciągu kilku dni - na DX'a jestem teraz obrażony :mrgreen: - wprawdzie prowadzę korespondencję z nimi w sprawie ponownej wysyłki TANKa, ale i tak mi się ta cała sytuacja nie podoba.

Troszkę Cie te diody kosztowały pewnie :shock:.
Awatar użytkownika
lennin

Z naciskiem na "dość". Już odkładasz na zooma i lampe czy na razie chcesz sie nacieszyć tym co masz? :D
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Dex-ter

lennin, na lampę, pilota i jakiś dyfuzor mam, ale póki co jak piszesz - nacieszę się tym, co mam. Wycisnę ile się da z KITa, bo że jest kitowy piszą Ci, którzy nie potrafią go ogarnąć :P. Zoom raczej zagości, ale nieprędko - 50-210 lub coś koło tego. Póki co pewnie stałka jakaś, 50 f/1.8 mnie się widzi najbardziej, bo miałem w łapkach z 40D i bardzo konkretne szkiełko.

P.S. Czy tylko mi znikła możliwość dodawania obrazków na serwer światełkowy, jak to robiłem do tej pory?
tester2

Post autor: tester2 »

Dex-ter - ja jakoś mogę dodawać do prywatnej galerii - może napisz konkretnie w jakich okolicznościach nie możesz "dodawać obrazków na serwer światełkowy" ale najlepiej do Pikoma na PW ;)

[edit Pikom]
Racja, opisz problem na PW ;)
Ostatnio zmieniony sobota 13 cze 2009, 13:45 przez tester2, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Dex-ter

tester2, PW poszła.
zipek135

Post autor: zipek135 »

Ja ostatnio kupilem sobie coś poważniejszego to chyba CB radio uniden 520 ... :D + antena sirio 145 czy jakoś tak :D.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Ostatni zakup to TrustFire 3xCree 600LM i ladowarka do aku 18650 oraz CR123, dodatkowo nabylem takze TechnoLine BC-900 aha no i kupilem sobie garnitur (lepiej nie pytac za ile).
Zablokowany