Taśma led podświetlająca monitor
Pzecież ptja już wrzucił:
Wpisz sobie na znanym portalu aukcyjnym "HFD41/005HS" i będziesz miał.ptja pisze:Pomyślał
Wygooglane: http://majsterkowo.pl/automatyczna-list ... ana-z-usb/
Nie wiem, czy nie ma też listew aktywujących pozostałe gniazda po wykryciu włączenia TV.
Dla styków przekaźnika to nawet zdrowiej..kalafon pisze:Hmm z tym, że tu już będzie prąd zmienny
A na serio: odpowiedni przekaźnik (ja używam relpol, bo jednak przy 230V wolę sprawdzone rozwiązania, a koszt nie jest jakiś zabójczy) i porządny montaż, a nie ma znaczenia czy przełączasz 12 czy 230V
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Jestem właśnie na etapie przerabiania warsztatowej świetlówki sieciowej. I wymyśliłem, że wstawię w nią dwa paski Led i zasilę to dwoma ogniwami 18650. Jeśli ogniwa połączyłbym równolegle to fajnie by było wmontować tam układ ładujący z micro usb. Na przeszkodzie stoi oczywiście napięcie zasilania Led. Wiadomo można zrobić własne pcb ale to już i roboty dużo i efekt niekoniecznie zadowalający.kalafon pisze:Z jakiego znowu ogniwa
Musisz patrzeć na napięcie zasilania, poszukaj w google. Rozwiązanie chyba dość mało spotykane...
Ostatnio zmieniony piątek 08 sty 2016, 17:21 przez ww296, łącznie zmieniany 1 raz.
no cóż, w takim razie zastosuję drajwer z latarki i ze 3 xml-ki - ale właśnie chciałem mieć fajnie rozproszone delikatne światło, które po przypadkowym spojrzeniu na nie nie powoduje "ślepoty" z xml-kami będzie ciężko, bo mam tylko 3 wolne... i trzeba myśleć o odprowadzaniu ciepła
Ostatnio zmieniony piątek 08 sty 2016, 20:54 przez ww296, łącznie zmieniany 1 raz.