PowerBank funkcja UPS
PowerBank funkcja UPS
Tanie powerbanki, kupowane kiedyś po chyba 1$ na 1 ogniwo 18650 posiadają funkcję jednoczesnego ładowania powerbanku i ładowania z niego telefonu?
W powerbanku Soshine za 17$ widnieje taka funkcja w opisie, że można jednocześnie 2 rzeczy robić.
Jak to jest z innymi produktami?
W powerbanku Soshine za 17$ widnieje taka funkcja w opisie, że można jednocześnie 2 rzeczy robić.
Jak to jest z innymi produktami?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
-
Mam taki za dolara (taki kanciaty, a nie okrągły) i nie da się jednocześnie ładować i pobierać prądu. Nawet gniazda są na tyle blisko że trzeba użyć wąskich wtyczek.
Mam 3 różne wersje millerów 102 i wszystkie działają. Jeden padł (dawał zbyt małe napięcie wyjściowe pod obciążeniem) po około roku pracy jako taki UPS. Wymieniłem kondensator tantalowy i jest lepiej, ale nie tak dobrze jak było wcześniej. Do ładowania się nadaje, ale jako powerbank już średnio. Teraz jako UPS używam tej wersji, która przeładowuje ogniwa. Na razie działa kilka miesięcy bez problemu.
Mam 3 różne wersje millerów 102 i wszystkie działają. Jeden padł (dawał zbyt małe napięcie wyjściowe pod obciążeniem) po około roku pracy jako taki UPS. Wymieniłem kondensator tantalowy i jest lepiej, ale nie tak dobrze jak było wcześniej. Do ładowania się nadaje, ale jako powerbank już średnio. Teraz jako UPS używam tej wersji, która przeładowuje ogniwa. Na razie działa kilka miesięcy bez problemu.
-
Sprawdziłem i stary ENB na 2 ogniwa ma funkcję UPS. Prąd ładowania telefonu spada z 1.1A do 0,7A ale ładuje się zarówno power bank jak i telefon.
Powerbanki kupione po 1$, telefon myśli że ma podłączoną ładowarkę ale nie ładuje się.
Powerbanki kupione po 1$, telefon myśli że ma podłączoną ładowarkę ale nie ładuje się.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/