Jaki lekki laptop na podróże z wymiennym akumulatorem ?
Nie polecam Atoma, bardzo kiepska wydajność i bardziej denerwuje niż ułatwia pracę.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
W sumie niby tak,ale jak dla mnie Windows to podstawa choćby z powodu tego, że to nie Android Do tego pakiet office itd.Piotrekwar1985 pisze:Kiedy też miałem podobny dylemat co kupić aby było jak najlżejsze. Najpierw szukałem w ultrabookach, później w netbookach aż w końcu skończyłem na tablecie Do filmów i przejrzenia neta jak znalazł. No i klawiaturę miałem dokupić a zbieram się z jej zakupem prawie rok... Przyzwyczaiłem się do tej "cyfrowej"
ILPT
-
Dlatego, że nie testujemy tego bo nie ma czasu. Na wszystko est gwarancja 3 miesiące i masz prawo zareklamować. Jeśli jest napisane że sprawna bateria to znaczy, że trzyma od około 30 minut. Jeśli jest napisane że bateria nowa to nowa. Jeśli byś się na coś zdecydował to oczywiście postaram się sprawdzić na jakimś ubuntu i filmie ile wytrzyma podczas odtwarzania. Co do samego procka atoma to nie polecam również bo miałem to w tablecie Della i była tragediaskaktus pisze:Kuba - przeglądam wasze aukcje, małe pytanie - dlaczego na żadnej nie ma napisane ile faktycznie "trzyma" akumulator ?
Tak myślę, co uważasz kubaswiatelka?(wiem, konkurencja )
http://allegro.pl/dell-v131-i3-2-2ghz-4 ... 50147.html
http://allegro.pl/dell-v131-i3-2-2ghz-4 ... 50147.html
Ganzo G718B
-
Eh. Dla mnie to żadna konkurencja Mi to wisi bo i tak nic nie mam z tego Właściwie to od lapków z i3 lepsze będzie kupno jakiegoś laptopa z procesorem typu T9500 i wyżej. Mają po 6MB pamięci cache co czyni je szybszymi od tych i3. Co do tych Vostro to sprzęt ładny ale nic więcej nie powiem bo nie miałem z nim styczności chociaż chyba go mamy na stanie. Na pewno minusem jest metalowa klapa przez co każde położenie na niego jakiś przedmiotów wiąże się z wgniotkami na klapie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
A na przykład tablet z winem? Choćby Lenovo Yoga. Tyle, że tam cena jest znacznie wyższa. Ja miałem kupić acera do 800 zł a skończyło się na tym, że wziąłem tablet za ponad 1000... Czy się opłacało? Tak, jest lżej (dużo lżej) bateria też trzyma długo, łatwiej to transportować zajmuje mniej miejsca. Ogólnie na np. biwaki + bank energii jak znalazł.skaktus pisze:W sumie niby tak,ale jak dla mnie Windows to podstawa choćby z powodu tego, że to nie Android Do tego pakiet office itd.
No i stało się.
Po niewypale jakim był Fujitsu S760 (chłop mnie chciał przerobić na 550 zł ale się nie dałem) zakupiłem Asusa U35JC na allegro. Pierwszy właściciel nie potrafił zainstalować grafiki 310M - konflikt i zawieszanie się systemu.
Po aktualizacji Win7 sterowniki poszły bez problemu. Komp w wersji z i3. Akumulator według windowsa na WiFi + radio internetowe + przeglądanie WWW ma wytrzymać około 4 do 5 godzin. Laptop w stanie średnim - lekko wytarty touchpad, ukruszony róg itd. Cena jednak dobra- 420 zł z wysyłką Mam już na oku kolejnego z i5
Oczywiście laptop z oryginalnym polskim Win7 HP w wersji 64 bitowej
Po niewypale jakim był Fujitsu S760 (chłop mnie chciał przerobić na 550 zł ale się nie dałem) zakupiłem Asusa U35JC na allegro. Pierwszy właściciel nie potrafił zainstalować grafiki 310M - konflikt i zawieszanie się systemu.
Po aktualizacji Win7 sterowniki poszły bez problemu. Komp w wersji z i3. Akumulator według windowsa na WiFi + radio internetowe + przeglądanie WWW ma wytrzymać około 4 do 5 godzin. Laptop w stanie średnim - lekko wytarty touchpad, ukruszony róg itd. Cena jednak dobra- 420 zł z wysyłką Mam już na oku kolejnego z i5
Oczywiście laptop z oryginalnym polskim Win7 HP w wersji 64 bitowej
ILPT