Witam wszystkich , mam w Parku Miniatur latarnie które chciałbym aby świeciły ,w każdej z nich mam już zamontowany zasilacz 12V 10W potrzebuje dobrać mocne diody led najlepiej takie które dawały by światło 360 stopni (ewentualnie mniejszy kąt świecenia tylko na 2 diody)
Z góry dziękuje za pomoc
Pomoc przy doborze diody led
Potrzebuje najmocniejsze jaka jest dostępna na rynku i jest w miarę w przystępnej cenie , jak już wcześniej podałem mam zasilacz 10W , a dida led tez może mieć 10 W ale nie musi .Dokładnie chodzi mi to żeby błysk(zapalenie sie diody na 0,2 s) był w miarę widoczny w dzień
Ostatnio zmieniony poniedziałek 18 maja 2015, 17:56 przez ka28, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Kolego, widzę, że nie za bardzo wiesz na co się porywasz.
Co to za zasilacz, bo do zasilania LED wymagane są specjalne zasilacze prądowe. Chyba, że jesteś w stanie zbudować odpowiedni układ stabilizacji prądu.
10W, to mniej więcej tyle co światła mijania w samochodzie osobowym, Ty na pewno budujesz miniaturę?
Co to jest przystępna cena? Bo albo dioda największej mocy, albo tania...
Pozdrawiam
Kolego, widzę, że nie za bardzo wiesz na co się porywasz.
Co to za zasilacz, bo do zasilania LED wymagane są specjalne zasilacze prądowe. Chyba, że jesteś w stanie zbudować odpowiedni układ stabilizacji prądu.
10W, to mniej więcej tyle co światła mijania w samochodzie osobowym, Ty na pewno budujesz miniaturę?
Co to jest przystępna cena? Bo albo dioda największej mocy, albo tania...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
-
proszę (10W, w hurcie po 2zł):
http://www.banggood.com/10W-Warm-Pure-W ... 88169.html
nawet jak podłączysz ją bezpośrednio pod zasilacz (zakładam, że daje około 0.8A) to nie powinna się spalić, ale to zdecydowanie za dużo jak na latarnię w parku miniatur...
http://www.banggood.com/10W-Warm-Pure-W ... 88169.html
nawet jak podłączysz ją bezpośrednio pod zasilacz (zakładam, że daje około 0.8A) to nie powinna się spalić, ale to zdecydowanie za dużo jak na latarnię w parku miniatur...