Nie wiem dlaczego - pewnie jakość elementów słaba i sygnał niewystarczający podatny na zakłócenia.
moje doświadczenia - odległość 10 metrów przedzielony ścianą zewnętrzna (podwójną) -
pierwszy tani dzwonek za 20 kilka zł - badziewie takie, że po pierwsze rozpadał się praktycznie w rekach po drugi bez względu na nowe bateria nie działał za każdym razem.
Drugie podejście - dzwonek z CASTORAMY za kilkadziesiąt zł
po około 2 tyg nie "łapał" za każdym razem - wymiana baterii w nadajniku pomogła na kolejne kilka tyg. naprawiłem domofon przewodowy w końcu
![:)](./images/smilies/usmiech.gif)
.
Mam w domu lampę sterowaną pilotem radiowym - i wszystko byłoby w porządku gdyby nie to że czasami gdy pilot leży obok telefonu - następują włączenie lub wyłączenia światła - co jest dość denerwujące.
WIFI - podłączenie bezpośrednio kablem Lan do Rutera daje kilka MB więcej prędkości internetu - pomimo idealnego sygnału i połączenie przekraczającego możliwości łącza internetowego.
Miałem jeszcze kilka innych urządzeń bezprzewodowych i nigdy nie były 100 procentowo skuteczne - nawet niedawnymi czasy klawiaturę wymieniłem na przewodową
i zapomniałem o kłopotach z nią