Ciekawe rpi2 da odpowiedni power by w końcu XBMC/Kodi było używalne. Nie oszukujmy się - rpi1 nie daje rady (chyba, że ktoś umie przełknąć zacinanie UI).
Ja obecnie korzystam z Kodi wbudowanego w Ubuntu na Odroidzie C1 i chodzi to bardzo fajnie, 4x1,5GHz robi swoje. Hardkernel sukcesywnie stara się rozwiązywać występujące problemy także myślę że będzie coraz lepiej. A przy tej samej cenie co Raspberry, to uważam że warto było zaryzykować i zamówić Odroida.
A jaki to miałoby mieć sens? Ja używałem malinki z ImaxB6 w ten sposob, że malinka była podłączona do ładowarki i rejestrowała dane do pliku, a jak chciałem zobaczyć wyniki to używałem normalnego, stacjonarnego komputera, ściągając plik po sieci.
Wydanie specjalne o Raspberry Pi jest już dostępne w przedsprzedaży na stronie Ulubiony Kiosk, w cenie 30,60 zł z darmową wysyłką. Normalna cena to 34 zł.
Issac pisze:Żeby ułatwić sobie życie i nie robić dookoła tak ja Ty
Ale mi chodziło o to by komputer stacjonarny nie musiał pracować te kilka godzin ładowania/rozładowania.
Przy okazji mam te dane w plikach i mogę je sobie zarchiwizować i przy następnych ładowaniach porównać czy akumulator się zmienia czy nie.
Ściągniecie z malinki danych po sieci to sekunda.
Przeglądałem w empiku , w sumie nic ciekawego tam nie widziałem. To samo znajdziemy na pierwszej lepszej stronie www o raspberry , porównanie systemów , trochę o multimediach i linuxie szeroko pojętym.
Dobrej jakości papier ma , dla mnie to strata kasy .