W końcu po 5 tygodniach dotarła moja stacja pogodowa z
DHgate.
Pamiętam, że ktoś był tu zainteresowany podobną, więc chciałem ją krótko opisać.
Mogę powiedzieć, że jest ona warta swojej ceny, pod warunkiem, że kupicie ją z kuponem -10$. Oryginalnej ceny 24$ bym za to nie dał. Wykonanie jak we wszystkich chińskich zabawkach dla dzieci- słabe plasiki, przeciętnie spasowane. Brak barometru. Bardzo dziwny ekran- w normalnych warunkach nic na nim nie widać. Trzeba użyć przycisku podświetlenia, które zaświeci na 5 sekund, ewentualnie patrzeć pod lekkim kątem (nieco od dołu)- wtedy wszystkie cyfry są widoczne, a najlepiej postawić gdzieś gdzie będzie na to centralnie świeciło słońce- wtedy można odczytać dane idealnie. Tylko takie ustawienie sprawia, że zawyżona jest temperatura.
Kolejna sprawa to moduł zewnętrzny- on na 200% nie jest wodoszczelny. Sam fakt, że plastikowa pokrywa na baterie jest przykręcana na 4 śrubki bez żadnej uszczelki sprawi, że jak elektronika nie padnie od deszczu, to na pewno eneloopy mi zardzewieją. Muszę to jakoś mądrze umiejscowić- pod żaluzją może, ale wtedy też temperatura będzie przekłamana.
Poza tym wszystkim jak za 14$, które dałem to jest OK. Prezentuje się ładnie, temperaturę pokazuje dobrze, ponadto mamy zegar, kalendarz, budzik, wilgodność i możliwość podłączenia 3 modułów zewnętrznych- gdyby ktoś za każdym oknem miał inną pogodę.