Aliexpress - jak kupować żeby nie "wtopić" ?
-
Odp brzmi - zależy od terminu w danej ofercie oraz danego sprzedawcy na ali.
Mi się często trafiało na takich co wysyłali po 2-3 tygodniach Fałszywe numery śledzenia - bo wysyłali zwykłym, a nie z trackingiem. Paczki docierały więc chodziło o oszczędzanie na przesyłce zapewne.
Co prawda byli też tacy ciekawi co dali numer śledzenia, ów numer przez 3 tygodnie nie działał, stwierdzali, że poczta zagubiła paczkę i, że nadadzą następną, przysyłali kolejny numer.... po czym 2 tygodnie potem oba trackingi zaczęły działać i dostałem finalnie 2 razy przedmiot.
Normalni (szybko wysyłający z działąjącym trackingiem) też bywają.
Mi się często trafiało na takich co wysyłali po 2-3 tygodniach Fałszywe numery śledzenia - bo wysyłali zwykłym, a nie z trackingiem. Paczki docierały więc chodziło o oszczędzanie na przesyłce zapewne.
Co prawda byli też tacy ciekawi co dali numer śledzenia, ów numer przez 3 tygodnie nie działał, stwierdzali, że poczta zagubiła paczkę i, że nadadzą następną, przysyłali kolejny numer.... po czym 2 tygodnie potem oba trackingi zaczęły działać i dostałem finalnie 2 razy przedmiot.
Normalni (szybko wysyłający z działąjącym trackingiem) też bywają.
żadnych przelewów nie robisz, płacisz kartą, najlepiej rozliczaną w dolarach. wtedy przy zwrocie nic nie stracisz, a i dolar tanio kupisz. tu masz kilka sprawdzonych sposobów z obrazkamiVeldrinn pisze:medyk81, a ile kosztuje transakcja w Aliorze (TM Finanse)? 5 zł (jak za wypłatę w banku za granicą) czy 35 zł (przelew zagraniczny)?
http://aliexpress.telchina.pl/aliexpress-platnosc/
obecnie sposób nr 2 jest najtańszy.
Ostatnio zmieniony czwartek 05 mar 2015, 18:14 przez gramacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Załóż kartę w USD. Tam gdzie wolisz i tam gdzie jest najtaniej. Następnie wymieniaj pln na USD, kupując USD na walutomat.pl/liderwalut.pl.To i tak potrzebuje konto w operujące w dolarach aby nie kombinować z kursem.
Pytanie jakie?
Wtedy będziesz kupował po kursach takie jakie są naprawdę. Dla przykładu kurs 3,9zł, a PayPal 4,16