Lampka na rower
Lampka na rower
Witam
Potrzebuję dla żony lampke na rower.
Założenie jest takie że ma być dobrze widoczna w słoneczny dzień,ale lampka nie będzie służyła do oświetlania drogi.Jazda tylko w dzień.
Nie potrzeba pieciu trybów świecenia itp..
Coś polecacie?
Pozdrawiam
Potrzebuję dla żony lampke na rower.
Założenie jest takie że ma być dobrze widoczna w słoneczny dzień,ale lampka nie będzie służyła do oświetlania drogi.Jazda tylko w dzień.
Nie potrzeba pieciu trybów świecenia itp..
Coś polecacie?
Pozdrawiam
Jeśli zakupy w chinach wchodzą w grę to wystarczy niemodowany Convoy klasy s ze sterownikiem 1,4A i na trybie 30% z dobrym ogniwem pochodzi z 6,5 godziny.
A i dla Kobiety może czerwona będzie odpowiednia
https://www.fasttech.com/products/1601/10002364/2060910
A i dla Kobiety może czerwona będzie odpowiednia
https://www.fasttech.com/products/1601/10002364/2060910
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Bierz tego Convoya, którego zaproponował vin324pl, nie pożałujesz.
Ma neutralną diodę, ciekawy kolor, rozsądnie dobraną moc i przyda się też do innych zastosowań.
Oczywiście możesz kupić byle co za kilka (naście) zł., ale lepiej kupić porządny i uniwersalny sprzęt.
Poza tym tanie lampki z kilkoma diodami mają zwykle zasilanie 3xAAA, a ładowarki mogące naładować taki zestaw do najtańszych nie należą (te tanie ładują tylko 2, lub 4 aku jednocześnie.)
Ma neutralną diodę, ciekawy kolor, rozsądnie dobraną moc i przyda się też do innych zastosowań.
Oczywiście możesz kupić byle co za kilka (naście) zł., ale lepiej kupić porządny i uniwersalny sprzęt.
Poza tym tanie lampki z kilkoma diodami mają zwykle zasilanie 3xAAA, a ładowarki mogące naładować taki zestaw do najtańszych nie należą (te tanie ładują tylko 2, lub 4 aku jednocześnie.)
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)
Ja kupiłem lampki z Biedronki. Dałem całe piętnaście złotych, ale baterie były w zestawie.
Przednia jest taka:
A tylna taka:
...I wiesz co Ci powiem? Jestem dokładnie o 100% bardziej widoczny, niż profesionaliści śmigający rowerami za grube tysiące, dla których te lampki są za tanie.
Do jeżdżenia po mieście są wystarczające.
Na parkingu pod Firma nie muszę ich za każdym razem ściągać, jak przypinam rower.
To wygodne.
Przednia jest taka:
A tylna taka:
...I wiesz co Ci powiem? Jestem dokładnie o 100% bardziej widoczny, niż profesionaliści śmigający rowerami za grube tysiące, dla których te lampki są za tanie.
Do jeżdżenia po mieście są wystarczające.
Na parkingu pod Firma nie muszę ich za każdym razem ściągać, jak przypinam rower.
To wygodne.
No właśnie....na tył mamyVoit pisze:Na parkingu pod Firma nie muszę ich za każdym razem ściągać, jak przypinam rower.
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 3396_o.jpg
http://www.forumrowerowe.org/uploads/ga ... _17902.jpg
Ostatnio zmieniony wtorek 20 sty 2015, 21:11 przez duber, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Lampka na rower
Polecam wykorzystanie światła słonecznego.duber pisze:Założenie jest takie że ma być dobrze widoczna w słoneczny dzień
Coś polecacie?
Problem z Canvoy jest taki, że wystarczy rower zostawić na chwilę i latarki nie będzie.
Ja bym pomyślał nad czymś typu cuda z Biedronki + zasilanie z dynama.
Ostatnio zmieniony środa 21 sty 2015, 13:11 przez skaktus, łącznie zmieniany 1 raz.
ILPT
Witam
Widziałem wielokrotnie różne lampki z poziomu "za kółkiem". Zauważyłem że dobrą widoczność w dzień, daje nawet zwykła migająca lampka 3 - 4 x LED 5mm, i sprawdza się znakomicie.
Natomiast lampka typu "latarkowego", daje jeszcze możliwość oświetlenia drogi po zmroku.
Sterowniki latarkowe też mają możliwość ustawienia poziomu jasności dla stroboskopu, więc można wydłużyć ewentualny czas działania na jednym ładowaniu.
Pozdrawiam
Widziałem wielokrotnie różne lampki z poziomu "za kółkiem". Zauważyłem że dobrą widoczność w dzień, daje nawet zwykła migająca lampka 3 - 4 x LED 5mm, i sprawdza się znakomicie.
Natomiast lampka typu "latarkowego", daje jeszcze możliwość oświetlenia drogi po zmroku.
Sterowniki latarkowe też mają możliwość ustawienia poziomu jasności dla stroboskopu, więc można wydłużyć ewentualny czas działania na jednym ładowaniu.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Zasilanie nie jest problemem. Baterie AAA wystarczają na długo.skaktus pisze:(...)
W tym przypadku znakomicie zadziała zasada, że lepsze jest wrogiem dobrego.
Jeśli coś działa, to nie należy tego naprawiać.
Konstrukcja jest deszczoszczelna.