Jaką macie choinkę
Jest taka śliczna że nic już więcej jej nie trzeba żeby było śmieszniej mi wpadła tylko ta w oko przez 3 miesiące pobytu gdzie widziałem setki tysięcy choinek, (na tym polu 80tyś) a starszy przyjechał i po 2 tyg mówi że znalazł śliczną choinkę do domu, okazało się że to ta sama żadnej sugestii nie było z mojej strony bo każdy z nas osobno tam chodził. Ja szukałem dla dziewczyny ale ostatecznie musiała trafić do nas do domu
- pegasus_sis
Cięte choinki do doniczek? Chyba ze złej strony się do tego zabieracie Kupuje się choinkę doniczkową, taką do wsadzenia. Przesadza do dużej donicy z uchwytami i na Święta wnosi do domu. Tydzień przed wniesieniem do domu i tydzień przed wystawieniem przyzwyczaja się w chłodnej piwnicy. inaczej może zmarnieć od szoku temperaturowego. Jak po 3-4 sezonach zrobi się za duża, wsadzamy do ogrodu i kupujemy następną
- pegasus_sis
Nie wiem, srebrna jodła w donicy trzyma się całkiem nieźle. I zaznaczam, że mówimy tu o sadzonkach, a nie wykopanych z plantacji i wsadzonych do doniczki. Donica z uchwytami 50x50, ziemia z perlitem jak podeschnie nie jest ciężka Jak kupiona miała ok. 60cm, teraz jakieś 120cm po 3 latach (rośnie wolniej niż wsadzona, ale nie choruje).
kilka postów wyżej pisałem że z kujakiem łatwiej bo ma inny układ korzeni, jodła kaukaska ma jeden prowadzący który poprostu trzeba uciąć bo jej nie zmieścisz do donicy, nawet mała sadzonka kaukaskiej swoje odchoruje po przesadzeniu, kujak faktycznie szybciej rośnie i nie obmarzają pędy wiosną, kilka srebrnych średniej wielkości mogę oddać za czekoladę do mi zawadzają
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU