Ładowarka Opus BT-C3100 V2.1
-
Też mi tak napisali na drugi dzień i jeszcze zapewniali że dadzą znać jak wyśląKiełek pisze: "Thanks for your shopping with GearBest, will send your requirement to our related staff to ship it.
"
a ostatnio
I am sorry to tell you that we still haven't ship the item out, and I have contacted our colleague check this issue for you, please contact us again in tomorrow, we will solve this problem for you as soon as possible.
No i tak się już kontaktuje z tym kolegą tydzień. No ale oni mają kłamstwo we krwi
Może Tobie się poszczęści. W każdym bądź razie na reklamacje w sklepie szkoda czasu. Zamówiłem wentylatorek po promocji i z głowy
Opusik z GB za 139zł w koncu zakupiony... musiałem dojrzeć (odłożyć) do zakupu
BTW. Czy gearbest w wersji 2.1 dają już wymieniony wenytylator czy różnie to bywa ?
Co prawda za 15zł mają, ale to 1/3 Convoya S2+, więc nie będe kupował na zapas, szczególnie że wysyłka free
Czy można zasilać go z innego napięcia niż 12V DC ? Tzn, ma jakieś widełki ?
EDIT:
No oczywiście... po zakupie odkryłem że jest wersja już BT-C3400
Na szczęscie...
BTW. Czy gearbest w wersji 2.1 dają już wymieniony wenytylator czy różnie to bywa ?
Co prawda za 15zł mają, ale to 1/3 Convoya S2+, więc nie będe kupował na zapas, szczególnie że wysyłka free
Czy można zasilać go z innego napięcia niż 12V DC ? Tzn, ma jakieś widełki ?
EDIT:
No oczywiście... po zakupie odkryłem że jest wersja już BT-C3400
Na szczęscie...
Tacoboy wrote:
Is the BT-C3400 still considered a relabeled BT-C3100 v2.1?
Yes
Moja 3100 też doszła , ale niestety wygląda że chłodzenie martwe.
Testowałem ładowanie i rozładowanie w różnych kombinacjach . Prąd zawsze na max i niestety odcina co jakiś czas prąd i się mocno grzeje.
Teraz mam ładowanie 2x18650 i 2A i co kilka minut prąd ładowania 0mA a akku gorące.
Rozkręciłem , wentyl podłączony - sprawdziłem go na 9V baterii i sam wentyl działa ...
Nie chciałem narazie w niej mocno dłubać , ale może macie pomysły ? Czujnik wygląda że działa bo odcina ładowanie.
EDIT:
Po podłączeniu innego wentylatora jako że nadal chłodzenie nie działało postawiłem się przyjrzeć bliżej problemowi.
Miernik w dłoń i zaczynam pomiar , na tranzystorze o dziwo 12V wiatrak coś tam rusza .
Po drugim przyłożeniu sondy tranzystor odpadł
Jak się okazało dzięki bezołowiowej cynie ukruszył się od padów gdy jakiś chinczyk instalował na chama gniazdo wentylatora które jest zaraz obok.
Testowałem ładowanie i rozładowanie w różnych kombinacjach . Prąd zawsze na max i niestety odcina co jakiś czas prąd i się mocno grzeje.
Teraz mam ładowanie 2x18650 i 2A i co kilka minut prąd ładowania 0mA a akku gorące.
Rozkręciłem , wentyl podłączony - sprawdziłem go na 9V baterii i sam wentyl działa ...
Nie chciałem narazie w niej mocno dłubać , ale może macie pomysły ? Czujnik wygląda że działa bo odcina ładowanie.
EDIT:
Po podłączeniu innego wentylatora jako że nadal chłodzenie nie działało postawiłem się przyjrzeć bliżej problemowi.
Miernik w dłoń i zaczynam pomiar , na tranzystorze o dziwo 12V wiatrak coś tam rusza .
Po drugim przyłożeniu sondy tranzystor odpadł
Jak się okazało dzięki bezołowiowej cynie ukruszył się od padów gdy jakiś chinczyk instalował na chama gniazdo wentylatora które jest zaraz obok.
elektroda.pl
Hmm, a czy można dorwać inną ładowarkę, która posiada taką samą lub lepszą funkcjonalność ale jest sprawdzonym pewnym rozwiązaniem bez "chorób wieku dziecięcego". Cena mniej istotna.cpt.Nemo pisze: No prawidłowej to jeszcze chyba nie ma, cały czas coś zmieniają.
Chyba warto jeszcze poczekać aż ładowarka wyrośnie z chorób wieku dziecięcego...