Muszę kupić dla dziecka lampkę na biurko , szukam i szukam i tyle ich jest ,że nie wiem czym się kierować .
Jedynie co ważne to bym chciał aby lampka miała kilka trybów świecenia/ potencjometr jasności
Może ktoś zna taki temat ? Proszę o podpowiedź

Dzięki za podpowiedź - lampa kreślarska , poszedłem tym tropem ,Hetman pisze:Po taniości?
Dowolna lampa kreślarska plus klosz Ikea Foto 25cm trzymający się na świetlówce kompaktowej. Wtedy masz ~1500lm w rozsądnym świetle, które nie wali na boki i nie razi (bo się chowa w całości w reflektorze).
Po co ściemnianie? Przy pracy nigdy za dużo światła.
No kupiłem ,dziś wysłali kurierem , jutro ocenie czy to mądre byłoskaktus pisze:Nie mów że kupiłeś to cudo z linka i za taką kasę jak tam jest pokazane ?
Ja mam takie coś:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60370183/
Z tym że kupione w Netto w cenie 19 zł. Do tego "żarówka" diodowa własnej produkcji w cenie 30 zł i mam 1200 lumenów i do wyboru dowolne źródła światła.
Jak klosz się u Ciebie ściąga to ok, w ikeowej był monolityczny na zdjęciu.skaktus pisze:Ta z Ikei jest taka sama jak moja i ma wyłącznik na przewodzie u podstawy lampy (dla mnie to lepiej niż na lampie) oraz ściągany klosz. Wystarczy go przekręcić i schodzi z podstawy (tam gdzie jest gwint żarówki). Lampy są dostępne z dużą podstawą oraz przykręcane do blatu stołu. Mam taką jakieś dwa lata i jestem bardzo zadowolony