Stosunek jakości do ceny latarek WALTHER

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
servantes

Stosunek jakości do ceny latarek WALTHER

Post autor: servantes »

Witam wszystkich serdecznie.... :)

Tak jak w temacie. Jestem zainteresowany zakupem latarki

http://www.bron.pl/bron_pl/survival/pro ... rbl_800__1

WALTHER RBL 800

Czy ktoś z osób korzystających z forum ma może taką latarkę??? Ogólnie opis tej latarki, jak i filmik ją reklamujący można zobaczyć na podanej stronie. Ale czy jej cena jest adekwatna do jakości, tylko tyle mnie interesuje. Jeżeli nie to co w cenie około 200 zł byście polecili. Ma dla mnie znaczenie moc świecenia. Miło by było gdyby działała dłużej niż godzinę. Niestety w opisie tej latarki brak informacji jak długo może świecić. No i jej długość nie może przekroczyć 12,5 cm.
Ogólnie na niemieckich stronach znalazłem informację że jej zasięg to około 250m. Dowiedziałem się jeszcze że dla firmy WALTHER latarki produkuje MAGLITE.
Ostatnio kupiłem nóż WALTHER BLACK TAC no i spełnił moje oczekiwania w 100%. Czekam na ewentualne sugestie.
Pozdrawiam.
Załączniki
latarka_walther_rbl_800.jpg
latarka_walther_rbl_800.jpg (23.22 KiB) Przejrzano 460 razy
Ostatnio zmieniony sobota 31 sty 2009, 21:32 przez servantes, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Posprzątałem upraszam o rozwagę ;)
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Witam, tak się składa że mam znajomego który prowadzi sklep myśliwski i miałem tę latarkę w rekach, co tu pisać, wykonana ładnie, może się podobać ale walory świetlne bardzo przeciętne, 30-40metrów to wszystko co można z tego wycisnąć jeżeli chodzi o zasięg, dalej świeci lecz w stopniu nie akceptowalnym przynajmniej prze ze mnie . Na dzień dzisiejszy stosując diodę cree w duecie z sku 7880 zasilając to paluszkiem AA spokojnie uzyskamy więcej światła. Jak dobrze pamiętam to ten model ma driver w zakrętce, sterowanie mikro włącznikiem, i tu zaczyna się problem, to sterowanie pada, szczególnie często gdy jest zimno, nie wiem co konkretnie bo nie grzebałem w środku. Znajomy sprzedał ją jednemu klientowi i wracała do naprawy 3 razy, w rezultacie została zwrócona sprzedawcy. Z tego co tam widziałem można było wstawić tam seula P4 jednak mija się to według mnie z celem, za taką kasę można kupić wiele fajnych latarek które swoje zadanie spełniają o lata świetlne lepiej od tej którą się zainteresowałeś :wink: . Na DX http://www.dealextreme.com/products.dx/category.940 jest spory wybór i za tę kasę będziesz miał 2 szt. :cool: .
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
servantes

midi dziękuję bardzo za dobrą radę. Już wiem że nie warto kupować latarki firmy Walther. Teraz zastanawiam się co wybrać. A do wyboru jest naprawdę dużo, i w różnych cenach. Podejrzewam że zanim coś wybiorę to jeszcze będę to konsultował na forum. A do tego czasu jeszcze raz dziękuję za dobrą radę.
DNF

Post autor: DNF »

Jesli ktokolwiek Ci pomogl, kliknij na odpowiedni guziczek.
Przejzyj to podforum i napewno cos wybierzesz. Duzo juz bylo porad, wystarczy poszukac.
Pozdrawiam
DNF
servantes

Po przejrzeniu forum wybrałem swój zestaw marzeń :)

JETBEam JET-III M Cree R2
Ładowarka Li-ion Ultrafire WF-139
Akumulator Li-ion Ultrafire 18650 Protected

Drogi to zestaw, ale wydaje mi się że wart tych pieniędzy. Ostatecznie JETBEam wygrał z FENIX TK11 R2. Cena podobna, ale wydaje mi się że jakość JETBEam większa. No i bardziej mi się podoba wizualnie :)
DNF

Post autor: DNF »

Zestaw ok, ale uwazaj na ta ladowarke, sporo bylo z nia problemow.
Co do akusow, to nie sa zle, ale szczytem "zestawu marzen" bylyby akusy od AW :wink:
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Wybrałeś całkiem przyzwoity zestaw :)

Ale gdzies tam dopytujesz sie o możliwość zakupienia taniej latarki niż jest oferowana w Jet-Pol... Na Twoim miejscu zastanowiłbym się, czy warto. A dlaczego? To dość proste - kupując w Jet-Pol, nawet cały zestaw, przepłacasz nieco, ale sporo moim zdaniem zyskujesz.
Po pierwsze masz pod ręką sklep / osobę, która bierze odpowiedzialność za jakość sprzętu (zwłaszcza latarki i ładowarki). Kupując gdzieś z Chin podejmujesz ryzyko, że dostaniesz podróbę lub w razie problemów z działaniem będziesz miał więcej zachodu z reklamacją.
Po drugie, kupując (na przykład na DX) Ultrafire WF-139 możesz się wręcz spodziewać, że dostaniesz wersje kiepską... A ja juz reklamowałem dwa razy i za kazdym razem przychodziło to samo paskudztwo...
Po trzecie, możesz ponegocjować pewien rabat w Jet-Pol - nawet jeśli nie spełniasz "formalnych" warunków opisanych w ich wątku na tym forum, to kupując cały zestaw możesz spokojnie negocjować - ja bym walczył o 10 - 15% rabatu. I jestem pewien, że masz spore szanse.
Po czwarte - jeśli stać Cię na tej klasy latarkę, to poszukiwanie czasem drobnych oszczędności kosztem ryzyka z jakościa może nie dać Ci pełnego zadowolenia. A moim zdaniem nie warto.

Zrobisz oczywiście tak jak uznasz za stosowne, ale najpierw porozmawiaj z Jet-Pol - właściciel to rozsądny człowiek, do tego nie wciska ludziom kitu na allegro tylko sprzedaje dobre latarki. Jakoś sie dogadacie.... A jak nie, to wtedy poszukaj źródełek na świecie :)
Pozdr.
Pikom
servantes

Pikom chyba już tradycją się stanie dla mnie słuchanie Twoich rad. Jestem osobą cierpliwą i postaram się spełnić warunki sklepu jet-pol.pl i być może wtedy wynegocjuje deklarowaną przez sprzedawcę zniżkę??? Póki co nie będę prosił o coś co mi się w sumie nie należy.
Jeśli chodzi o sklep jet-pol.pl to nie znalazłem negatywnych opinii, jest to pewny sprzedawca i najlepiej będzie takiemu zaufać.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
arturo111

Post autor: arturo111 »

servantes nie musisz czekać , aż spełnisz odpowiednie warunki , aby uzyskać rabat w JET-POL . Napisz maila do tej firmy i negocjuj . Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony . A co do ładowarki - ja swoją kupiłem w JET-POL i jest OK . A jak kupisz w DX - to dowiesz się co kupiłeś dopiero jak rozpakujesz przesyłkę . I możesz się niestety rozczarować....
Pozdro :mrgreen:
Artur
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

servantes pisze:Jeśli chodzi o sklep jet-pol.pl to nie znalazłem negatywnych opinii, jest to pewny sprzedawca i najlepiej będzie takiemu zaufać.
Pozdrawiam.
Pamiętaj, to co "oficjalne" nie zawsze jest obowiazujące. To tylko wskazówka. Troche z innego podwórka, ale także związanego z rabatami - znam przypadki, że ktoś podchodząc do rozmów z postawą roszczeniową nie uzyskiwał nawet "obiecanego" poziomu obnizki, a w tym samym czasie kto inny mogl mieć rabat wiekszy od oficjalnego dzieki odpowiedniemu podejściu. Wiem to z doświadczenia w negocjacjach z firmami dostarczającymi sprzęt multimedialny do mnie do pracy ;) Zapewne wiele zalezy od osoby z którą sie rozmawia, od podejścia, postawy itp. Ale pewnie tez od kursu USD - to może negatywnie wpłynąć na mozliwości rabatowania.

Tak więc posłuchaj rady Arturo i juz napisz w tej sprawie. Jesli nie uzyskasz zadowalającej obnizki to oczywiście zawsze możesz szukać gdzie indziej.

Powodzenia i duzo zadowolenia zarówno z samej transakcji (i negocjacji) jak i z przyszłej latarki :)
Pozdr.
Pikom
servantes

Napisałem maila do JET-POL prosząc o upust, oraz o łagodne i wyrozumiałe potraktowanie mojej prośby. Teraz pozostaje mi czekać na odpowiedz.

[ Dodano: Pon Lut 09, 2009 12:43 am ]
Udało mi się wynegocjować 5% rabatu na cały zestaw :neutral:

Na obecną chwilę raczej chyba nie uda mi się nic więcej wynegocjować.

[ Dodano: Pon Lut 09, 2009 12:55 am ]
Taniej można kupić cały zestaw od jet-pol.pl na allegro. Tylko nie taki jaki bym chciał :(

Jaka będzie różnica jeśli zamiast latarki z reflektora SMO i z diodą CREE 7090 XR-E (R2 bin), zamówiłbym z reflektorem half SMO i diodą CREE 7090 XR-E (Q5 bin) ???
Różnica w cenie wyniosła by około 50zł. A różnica w możliwościach latarki???
ODPOWIEDZ