marmez pisze:Kilka zdjęć z któryś poprzednich lat:
Jeszcze macie te rury odpowietrzające?
Oczywiście! Stare rury, stare kaloryfery, kto sobie nie wymienił to w łazience ma te zamiast kaloryfera grubą rurę tylko. Tylko podzielniki radiowe i termostaty na zawory doszły z nowoczesności.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Rozbieramy jak się rozsypie
Czasem do połowy lutego stała.
A ja swoją zeszłoroczną w doniczce (niestety dopiero po kupnie zorientowałem się, że korzenie ucięte) dalej na balkonie trzymam. Usychała z pół roku...
fotorondo pisze:3 czy 4 razy próbowałem taką doniczkową potem przeszczepić na działkę, nie udało mi się ani razu. Więcej nie będę próbował.
my jedną tak uratowaliśmy, ale dopiero po paru latach zaczęła puszczać gałęzie. Na pewno nie jest to najlepszy sposób na pozyskanie drzewek na działkę, dużo lepiej jest poszukać drzewka hodowanego w tym celu.
Choinka w doniczce w domu, z założeniem późniejszego wysadzenia to raczej fikcja.
Drzewka mają bardzo niską jakość, a w dodatku źle znoszą spędzenie tygodnia w ciepłym domu.
Przez ostatnie 20 lat miałem choinkę zawsze do sufitu (5 metrów). Po przeprowadzce wpadłem na inny patent - zamontowałem w suficie na stałe hak i teraz mała choinka (jednoosobowa wisi na stalowym drucie 0,5 mm ok. pół metra od podłogi. Nie przewróci się, łatwo pod nią posprzątać . Choinka tylko żywa. ptja, mogę Ci dać namiar na uczciwie przygotowane choinki w prywatnym lesie. Legalne!)
Ostatnio zmieniony wtorek 09 gru 2014, 10:34 przez Gregor887, łącznie zmieniany 1 raz.
Gregor, pewnie, dawaj. Pewien kawałek ziemi na wiosnę pewnie będę zalesiał.
Dla jasności: tamta to był po prostu eksperyment i podzieliłem się wynikami. Drzewka z zamiarem cieszenia się nimi kupowałem z zupełnie innych źródeł (ale już jakiś czas temu).
Do doniczek aby załadować choinkę trzeba obciąć korzeń prowadzący, praktycznie nie ma szans na przyjęcie się jodły kaukaskiej, jedynie te srebrne kujące mają inny rozkład korzeni i tam szanse zdecydowanie rosną. Pracuje przy choinkach więc zawsze jest piękna choinka w domu, w tym roku wybrana ta