Konto walutowe T-mobile

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Zbychur

Konto walutowe T-mobile

Post autor: Zbychur »

Chcę założyć konto walutowe w T-mobile, kiedyś Alior sync. Jedna rzecz mnie zmartwiła. W tabeli opłat za przelew europejski mam 0zł, natomiast opłaty pozaeuropejskie za przelew 30zł. Teraz jeśli będę płacił z tej karty dolarami prze PayPal, to potraktuje to jak przelew europejski, dobrze to rozumiem?
https://static.t-mobilebankowe.pl/uploa ... nITOiP.pdf
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Płatność kartą, to nie jest przelew :)
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
Awatar użytkownika
Zbychur

Fakt, jeszcze się dobrze nie obudziłem. :oops:
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Dlatego w weekendy nie ma sensu zbyt wcześnie wstawać :mrgreen:
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
Awatar użytkownika
Volo

Post autor: Volo »

Dokładnie, tylko pamiętaj żeby w opcjach zaznaczyć "rozlicz w walucie podanej na fakturze" bo ci przeliczy 2 razy spreed.
Awatar użytkownika
Zbychur

PawelG. pisze:Dlatego w weekendy nie ma sensu zbyt wcześnie wstawać

Pierwszy raz chyba od kilku lat wstałem później niż o 7.00, zerwałem się bladym świtem o 9. i na razie nie wychodzi mi to na dobre. Łażę jakiś taki "niedorobiony", jak na haju. Nee wiem też czy to dobry moment na zajmowanie się finansami, ale małżonka znalazła jakieś ciuchy na małą na Alliexpres i jest tam 6 godzin do końca promocji.

PS. W zasadzie temat można usunąć.
ptja

Post autor: ptja »

Pan Andrzej Poniedzielski stwierdził kiedyś: "codziennie budzę się o dwunastej, niezależnie od tego, o której wstanę" :)
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Panowie, czy ktoś z Was zakładał u nich konto przez internet potwierdzane przelewem? Złożyłem wczoraj wniosek o konto w t-mobile przez internet, i od razu przesłałem im tą złotówkę z dotychczasowego konta żeby potwierdzić. Ile ta złotówka ma zamiar do nich iść? Bo czekam i czekam i nic, a miało być 5 minut. Tym bardziej że t-mobile obsługuje alior, a złotówkę wysyłałem też z alioru ale zwykłego. Nawet mam "przelew w ramach banku na rachunek obcy".
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Manekinen pisze:Panowie, czy ktoś z Was zakładał u nich konto przez internet potwierdzane przelewem?
Całkiem możliwe, że jeszcze musi potwierdzić całość żywa dusza, więc pewnie w poniedziałek będziesz miał aktywne nowe konto.
Ja zakładałem w piątek o 18:35 aktywowane zostało w sobotę o 11:13 (było to rok temu bez 2 tygodni).
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Czym się różni konto w T-Mobile od konta bezpośrednio w Alior? Z pobieżnego porównania wychodzi, że lepiej w Alior, bo nie ma ograniczeń co do bankomatów.
http://www.ekontobankowe.pl/ranking-kont-walutowych
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

tty5150, mnie tam interesuje głównie darmowość konta, ale takie głupoty jak darmowe wpłaty we wpłatomacie też przemawiają na korzyść t-mobile. Tak więc się do nich przenoszę ze zwykłego alioru, który wraz z początkiem roku wprowadza jakieś chore opłaty i zasady i już nie będzie darmowy, także od nich uciekam. Dowalili opłaty za prowadzenie każdego typu rachunku, zmienili zasady głównego banku - jak się trzymało u nich 10KPLN to byli głównym bankiem i nie brali opłat, teraz tego nie będzie i trzeba otrzymywać wynagrodzenie. Heh tak jak by 10 tyś zł którymi mogą sobie obracać to było mało, nie rozumiem podejścia. Także czas przerzucić kasę i składać wniosek o zamknięcie, mają na to zdaje się miesiąc więc lepiej nie przegapić terminu.

Brałem pod uwagę też mBank ale wszyscy odradzają.

Zwykły Alior ma darmowe bankomaty ale w zwykłym ROR. W dotychczasowym jedynym w pełni darmowym rachunku z którego korzystam (rachunki bez opłat) darmowe są tylko bankomaty euronetu. A z tego co widzę to t-mobile ma wypłaty darmowe w dowolnym bankomacie, dla konta zwykłego. Walutowe z tego co widzę już jakieś tam opłaty ma przy transakcjach w obcych bankomatach. I mając konto zwykłe otwieramy konto walutowe, i obydwa są bezpłatne, no chyba że coś już pokręciłem?
Awatar użytkownika
Veldrinn

Post autor: Veldrinn »

Manekinen pisze: I mając konto zwykłe otwieramy konto walutowe, i obydwa są bezpłatne, no chyba że coś już pokręciłem?
Dokładnie tak, a do tego do obydwu karty płatnicze za free. Potem tylko zakup waluty w internetowym kantorze (omijasz spread banku), przelewasz na konto walutowe i witaj azjatycki raju zakupowy ;-)
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Dzięki za rozjaśnienie sprawy. No i weź tu nie skorzystaj z takich dobrodziejstw :) ciekawe jak długo potrwa taka sielanka. Alior też miał być super darmowy i chyba to już trzeci raz jak dokładają kolejne opłaty :/
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Manekinen, Dzieki za info. To chyba poczekam jak już wprowadzą te opłaty i zobaczę....

No niestety, banki parszywieją strasznie. Ukryte opłaty, kombinacje etc.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Ale sprawdź jak to wygląda w Twoim przypadku, może niewiele się zmieni, w zależności od konta i "głównego banku". Mnie tam przestaje się opłacać. Już raz byłem zamykać bo dowalili mi za prowadzenie konta, to namówili mnie na "rachunki bez opłat" co i tak nie ma nic wspólnego z żadnymi rachunkami, po prostu nic nie kosztowało. Tym razem pewnie znowu coś wymyślą, ale się nie dam :D Tutaj wprowadzają opłaty, a jednocześnie uruchamiają "konto wyższej jakości" na które można przejść za symboliczną stówkę, i też nie jest darmowe bo są dosyć spore wymagania (wynagrodzenie 2,5K!). Więc wychodzi na to że cały czas miałem konto niższej jakości.
ODPOWIEDZ