jaką latarke do pracy do 130zl

Domowe, energooszczędne instalacje LED, HID, halogenowe etc. Światło w stacjonarnych aplikacjach codziennego użytku.
pkpintercity

jaką latarke do pracy do 130zl

Post autor: pkpintercity »

Witam , pracuję w przemyśle ciężkim zwany dalej huta i często i gęsto potrzebuję mieć dobre światło żeby sprawdzać walcarki , i nie wiem jaką latarkę kupić ?? . Bo chłam można szybko dostać w pracy chłopaki używają tego : Mactronic Explorer Dioda XP-G R5 , niestety nie mam stażu żeby dostać taka latarkę z przydziału ale mogę powiedzieć tyle że jest zajebista, ale cena też dobra niestety nie wydam tyle na światło ale polowe tej ceny jak najbardziej , i dlatego szukam latarki do ciężkich warunków tu nie fabryka cukierków , pył , ciepło , wilgoć itp. Zastanawiałem sie nad tym UltraFire C8 jak myślicie zda ona egzamin??? chyba ze coś jeszcze poradzicie , dziękuje wam bardzo za pomoc i pozdrawiam
max4max

Post autor: max4max »

A te walcarki to z jakiej odległości sprawdzasz?
Jak tak do 20 metrów to wystarczy szeroko świecący Convoy S2, jak dalej lub trzeba gdzieś bardziej skupionym światłem przyświecić to Convoy C8 ( nie Ultrafire C8).
Sądzę, że obie te latarki zjedzą te Mactroniki kosztując 1/3 ceny.
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Tak, zgadza się. Poszukaj czegoś na forumowym sklepiku. Moderzy solidnie poprawiają latarki i mają spora ofertę. Nawet jak będzie miała wypadek, niskim kosztem ja naprawisz. Zerknij też na XinTD X3. Kolega fxxx takie sprzedaje.
Pamiętaj tez, ze potrzebujesz dodatkowo akumulatory + ładowarka.
PawelG.

Post autor: PawelG. »

pkpintercity pisze: Mactronic Explorer Dioda XP-G R5 , niestety nie mam stażu żeby dostać taka latarkę z przydziału ale mogę powiedzieć tyle że jest zajebista
Mam w pracy Mactronica Night Huntera i Convoy M1 z XM-L2 2,8 A zjada go na śniadanie.
Convoy S2 z XM-L2 2,1 A dorównuje mu ilością światła bez problemu.
Każdy z Convoyów kosztował mnie w okolicach 80 zł :)
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Jedyne fajne rozwiązanie w tej latarce to ładowanie. Poza tym w tej cenie to straszny chłam. Za 300 zł możesz mieć taką latarkę że koledzy z stażem będą chodzili do ciebie i się ślinili. Jesli chcesz mieć efekt woow to zakup sobie SkyRayKing po modzie. Dorwiesz taką w cenie poniżej 300 zł a ilością światła będzie dorównywała mniej więcej 8 - 9 tym z mactronica. Będzie miała zasięg około 50 - 80 metrów.
ILPT
pkpintercity

nie 20 to nie tak gdzieś z 10 metrow , nie musze miec regulacji soczewki , chodzi zeby zajrzec w wykroje walacarek ;p;p to jednak jestem amatorem myslalem ze mactroniki sa naprawde dobre ale skoro mowicie ze sa lepsze a za 1/3 tej ceny hmmmm to lekko
Ostatnio zmieniony środa 05 lis 2014, 22:59 przez pkpintercity, łącznie zmieniany 1 raz.
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Szukaj Convoya S2 na diodzie XM-L2 ze sterownikiem 2,1A.
Do tego co opisałeś będzie wręcz na wyrost.
Takie latarki znajdziesz w sklepiku :)
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
pkpintercity

ale ten sky ray na rower o ...piiii...... gdzie to można kupić ???? :P:P oka będę szukał aha własnie , w jakim dziale muszę szukać jakbym chciał się pobawić w mody ??? oraz jakie latarki się do tego nadają , wiem ze a Alu musza być zrobione a dalej ???
Ostatnio zmieniony środa 05 lis 2014, 23:00 przez pkpintercity, łącznie zmieniany 1 raz.
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Na 10 metrów chcesz świecić? Bierz małego, zmodowanego Convoya. Będziesz miał do pracy i na co dzień się przyda.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

I zje mactronica na 2. śniadanie.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
pkpintercity

tak ale te 10 metrow totalnej ciemnosci w du....e jest a czasem i wieksza odleglosc poprostu uzywalem tego mactronica i szukam godnego mu konkurenta ale nie w tej cenie :P:P
Ostatnio zmieniony środa 05 lis 2014, 23:01 przez pkpintercity, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

pkpintercity, zobacz wiadomości prywatne, jest tam coś dla Ciebie ;)
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
pkpintercity

maciek , daj do siebie namiary jakies poslalem ci pw jak cos
Ostatnio zmieniony środa 05 lis 2014, 23:02 przez pkpintercity, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziad

Post autor: Dziad »

Cześć, PKP ;)
Tak sie składa że pracowałem w Hucie Sendzimira na walcowni drobnej i raczej wiem o czym mówisz.
Latarka którą jak sądze oferuje Ci Maciex wystarczy aż nadto do Twoich potrzeb.
ODPOWIEDZ