Ładowarki Ultrafire WF-139 kontra TrustFire All-in-One Charg
Nie wiem czy będzie się im chciało sprawdzać, ale jestem z natury upierdliwcem i będę w razie czego reklamował. Wyraźnie to im pisałem i mam nadzieję, że wezmą to pod uwagę. Osobiście mogę skompletować i ze sześć kolejnych jeśli wreszcie trafi się dobra, a co mi tam...lennin pisze:Myślisz że będzie im sie chciało sprawdzać? Wątpię
Pozdr.
Pikom
Pikom
Ze względu, że to mój pierwszy post to witam szanowne grono!
Na przełomie listopada i grudnia zakupiłem ładowarkę UltraFire Wf-139. Ze względu na wasze uwagi jak i posty na DX liczyłem się z możliwością otrzymania podróbki... i właśnie podróbkę dostałem.
Różni się trochę od waszych, więc wrzucę fotki. Na płytce mam napisane TR0005 94V0
Dodatkową różnicą jest zauważalna modyfikacja...
Obudowa, logo i naklejka tak jak we wszystkich podróbkach tylko jakoś wykończenie odrobinę lepsze. Co do działania to nie jestem w stanie się wypowiedzieć, bo jeszcze nie mam latarki, w której mógłbym rozładować ogniwa.
Pozdrawiam
Na przełomie listopada i grudnia zakupiłem ładowarkę UltraFire Wf-139. Ze względu na wasze uwagi jak i posty na DX liczyłem się z możliwością otrzymania podróbki... i właśnie podróbkę dostałem.
Różni się trochę od waszych, więc wrzucę fotki. Na płytce mam napisane TR0005 94V0
Dodatkową różnicą jest zauważalna modyfikacja...
Obudowa, logo i naklejka tak jak we wszystkich podróbkach tylko jakoś wykończenie odrobinę lepsze. Co do działania to nie jestem w stanie się wypowiedzieć, bo jeszcze nie mam latarki, w której mógłbym rozładować ogniwa.
Pozdrawiam
- Calineczka
- Kontakt:
Ja też 'zgrzeszyłem' zakupem TR0005 vel UL.WF-139 , a dla kolegi TR-001.
brrrr faktycznie w środku ktoś uczył się lutować ołowiem...
zaintrygowało mnie , że LED1 (ten dolny prawy) z czasem 'przygasa'. I nie ma napięcia na stykach RCR123A.
po zdjęciu obudowy okazało się , że 'małe rączki' zapomniały dolutować kabelków do blaszek ładujących RCR123A
Kolego 'lizard' - w Twojej również brakuje tych połączeń!
dorzucę jeszcze fotki dla porównania aktualnych wyrobów z DX...
od lewej TrustFire TR-001 i TrustFire TR0005 vel UltraFire WF-139
mam tylko 18650 Protected , więc pomiary napięć są 'b.dobre' tak jak PCB przykazało 4,2V
Pikom, trzymamy kciuki za powodzenie Twojej reklamacji!!!
brrrr faktycznie w środku ktoś uczył się lutować ołowiem...
zaintrygowało mnie , że LED1 (ten dolny prawy) z czasem 'przygasa'. I nie ma napięcia na stykach RCR123A.
po zdjęciu obudowy okazało się , że 'małe rączki' zapomniały dolutować kabelków do blaszek ładujących RCR123A
dorzucę jeszcze fotki dla porównania aktualnych wyrobów z DX...
od lewej TrustFire TR-001 i TrustFire TR0005 vel UltraFire WF-139
mam tylko 18650 Protected , więc pomiary napięć są 'b.dobre' tak jak PCB przykazało 4,2V
Pikom, trzymamy kciuki za powodzenie Twojej reklamacji!!!
Dziękuje za informację... jak będę kiedyś używał tego typu baterii to przylutujehooch pisze:zaintrygowało mnie , że LED1 (ten dolny prawy) z czasem 'przygasa'. I nie ma napięcia na stykach RCR123A.
Pozdrawiam
Wlasnie wczoraj otrzymalem ostatnia paczke z DX z ladowarka WF-139 i bylem nastawiony na zgloszenie reklamacji ze dostalem podróbke a tutaj szok.. Rozpakowalem, obmacalem, byla dobrze wykonana farba itd i niecierpliwiac sie podlaczylem do pradu, wrzuciłem 2 akkusy i mruga Jestem pozytywnie zaskoczony
Może miałem takie szczescie lub DX juz zmądrzało i nie wysyla podróbek bo zaczynalo im sie to juz nie opłacać.
Pierwsza stycznosc z tym sklepem i po otrzymaniu 8 przesylek jestem w 100% zadowolony i juz zamowilem kilka innych rzeczy
Może miałem takie szczescie lub DX juz zmądrzało i nie wysyla podróbek bo zaczynalo im sie to juz nie opłacać.
Pierwsza stycznosc z tym sklepem i po otrzymaniu 8 przesylek jestem w 100% zadowolony i juz zamowilem kilka innych rzeczy
Hm nie wiem jak jest teraz ale moim zdaniem nic sie w tej kwestii nie zmienilo i podczas ładowania powinna mrugac u mnie to tak co sekunde mruga napewno bardzo szybko na czerwono i zielono a po naladowaniu swieci sie na zielono jesli dobrze pamietam.
Ja swoją dla pewności rozkrecilem by sie upewnic na 100% i wnetrznosci byly identyczne z tymi na stronie z dx. Czyli udalo mi sie i dostałem oryginalna.
Ja swoją dla pewności rozkrecilem by sie upewnic na 100% i wnetrznosci byly identyczne z tymi na stronie z dx. Czyli udalo mi sie i dostałem oryginalna.
Gdy nie ma w niej aku - diody są zielone; podczas ładowania diody świecą na czerwono mrugając gdzieś co 1s. na moment na zielono ; po naładowaniu aku diody świecą na zielono .szakalaka pisze:arturo111 a można wiedzieć jak mryga na zielono czy czerwono , bo ja kupiłem tam gdzie Ty i pocztuje właśnie do mnie i ponoć będzie mrygać na czerwono.
Pozdro
To tyle .
Pozdro
Artur
Zamowilem z allegro, widac ze sciagnieta z DX badz innego sklepu bo dolaczony nieeuropejski kabel zasilajacy. O dziwo ladowarka oryginalna UltraFire, po naladowaniu akumulatorki maja 4,17V i ani grama wiecej.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU