latarka dostępna tu:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16607
...jako że na zlocie Pikom miał pensetę a ja zabrałem się za jej rozkręcanie...(uważajcie zanim dacie mi coś do rak ) ...urwałem "cycka" od plusa, latareczka przestała świecic i musiała zostac ze mną. Obiecałem przerażonemu Świetlikowi fotostory i dałem inne światełka, co by mrok Go nie ogarnął całkowity...
No dobra....więc na zlocie zrobiła niesamowite wrazenie trybami, ich konfigurowalnością (tfu, co za słowo) ...beamshotem...dopracowaniem szczegółów itd...
Dzisiaj ja troszkę rozbebeszyłem...:
Ona siama:
gwinty, rzut oka na driverek od strony baterii-robi wrażenie, na oko zapenia dobry styk....żadnej "cyna na docisk"
mozna postawić na dupce i zapiąc na pasku
płaskie i czyste krawędzie, ref OP
pod tym jest driverek i tego własnie "cycka" usiłowałem odkręcić...a ukręciłem
żeby dostać się do leda musiałem w kapselku wypalić lutownica otworki...siedzi mocno na wcisk i dociska LED-a
LED jest na paście...dużo jej nie dali
widok po wyciągnięciu kapselka z urwanym cyckiem od plusa, jakaś masa...
pigułe z driverkiem wybiłem przez otwór pod LED-em. Całośc zapowiada się na zalaną jakimś epoksydem...fe
próby z wkrętakiem...oho, więcej nie będę próbował bo pod spodem juz jest elektronika...można coś (więcej) urwać
podłubałem za to od drugiej strony...masa okazała się tu być plastyczna, pod spodem widać step-upa(?)
całkiem niezła jakość montażu
do tego rezystorka z oznaczeniem 200, jak sądzę, dolutowany był ukręcony cycek.
i podanie zasilania na ten rezystorek powoduje że driverek działa, led świeci...ale dziwi mnie takie rozwiązanie, rezystor szeregowy od razu na plusie zasilania. Szkoda trochę marnowac na nim energię...
Latareczkę mozna programować, każdy tryb może mieć wybraną janość, opis z forum DX-a:
Kod: Zaznacz cały
Instructions:
Turn light on
Quickly tap the switch 6 times
The light will flash one time then start from zero and go to 100% bright. It will then cycle through the strobe modes and even let you set the frequency of the strobe.
When the light gets to the mode you want on setting ONE, tap the switch
The light will flash TWO times ( you are setting mode TWO )
Wait for the light to reach the brightness you want for mode TWO and tap the switch.
The light will flash THREE times (set mode THREE )
Wait for your setting choice and turn the light off.
OR
Tap the switch. This will take you back to the edit the mode ONE setting.
These may not be perfect instructions and I may have missed an option or two but you should be able to get your 3 custom modes in just a couple of minutes.
This was already my choice for every day carry. It just got better !
Kod: Zaznacz cały
I found these instructions from a chinese auction website, and it works on my light!
Apparently this flashlight has built in overdischage protection for lithium-ion batteries but was not advertised here.
It can be programmed from any of the 3 modes by quickly tapping the switch 3x.
The light would either flash once(overdischarge protection OFF) or twice (overdischarge protection ON).
To change it, simply tap the switch rapidly another 3x.
Dx should really update the list of features, IMO.
Moje krótkie zabawy w programowanie...pierwszy wniosek-za szybko się to zmienia...cięzko utrafić w najniższe jasności...
TU (albo tam ) BI KĄTINÓŁEt
p.s. Świetlik, twoje, jako użytkownika, wnioski?