Latarkowa wersja TVBGONE
No a mosfet to jaki użyłeś?
Ostatnio pracuje nad, no w sumie tylko do przetestowania jest, wersja na 17mm PCB i z dwoma AMC(czyli można użyć leda 1 lub 2W).
Ale najlepiej to by było wsad wykastrować z tych amerykańskich kodów i innych bajerów, by upchać to w attiny13, czyli do nanjg 105c, niestety nie umiem pisać programów więc tą sprawę zostawiam komuś innemu.
Ostatnio pracuje nad, no w sumie tylko do przetestowania jest, wersja na 17mm PCB i z dwoma AMC(czyli można użyć leda 1 lub 2W).
Ale najlepiej to by było wsad wykastrować z tych amerykańskich kodów i innych bajerów, by upchać to w attiny13, czyli do nanjg 105c, niestety nie umiem pisać programów więc tą sprawę zostawiam komuś innemu.
NIE BOJĘ SIĘ GDY ŚWIATŁO ZNIKA, BO MAM LATARKĘ NA OGNIWACH PANASONIC' A
Już chyba wiem co jest grane. Sprawdziłem jaki kod wysyła pilot i taki sam kod emituję moim Ledem 3W.
Ustawiłem leda 3W i pilot w tej samej odległości od ściany i oświetlają one identycznie ścianę tą samą mocą. Wygląda na to, że Sharp zastosował w pilocie jakąś mocniejszą diodę 5mm która ma porównywalne światło do mojego led'a. Ja ograniczam prąd mojego leda do 700mA a w Waszych latarkach prąd nie jest ograniczany tylko ile fabryka da ) zrobię testy bez ograniczenia prądowego i dam znać czy jest lepiej. Ciekawe ile Amper wytrzyma taki led podczas nadawania ?
Jak ktoś mi da wsad z Waszych latarek to skasuję amerykańskie kody.
Ustawiłem leda 3W i pilot w tej samej odległości od ściany i oświetlają one identycznie ścianę tą samą mocą. Wygląda na to, że Sharp zastosował w pilocie jakąś mocniejszą diodę 5mm która ma porównywalne światło do mojego led'a. Ja ograniczam prąd mojego leda do 700mA a w Waszych latarkach prąd nie jest ograniczany tylko ile fabryka da ) zrobię testy bez ograniczenia prądowego i dam znać czy jest lepiej. Ciekawe ile Amper wytrzyma taki led podczas nadawania ?
Jak ktoś mi da wsad z Waszych latarek to skasuję amerykańskie kody.
Masz, ale to pierwsza wersja, w której LG wyłącza późno.
- Załączniki
-
- SOURCE.rar
- (234.84 KiB) Pobrany 20 razy
Kody NA usunięte ale nie wiem w czym to kompilować. Jak ktoś ma kompilator to trzeba wygenerować hex'a. Domyślnie ustawiona jest europa także pin odpowiadający za region nie jest wykorzystywany.
[ Dodano: 22 Lipiec 2014, 13:25 ]
Ma ktoś sprzęt, żeby sprawdzić jaki maksymalny prąd w impulsie leci na wasze diody w wersji latarkowej. Nie ma ograniczenia prądowego więc dioda ciągnie ile się da ? z 3 baterii AAA chyba da radę kilka amper ~3-4
[ Dodano: 22 Lipiec 2014, 13:25 ]
Ma ktoś sprzęt, żeby sprawdzić jaki maksymalny prąd w impulsie leci na wasze diody w wersji latarkowej. Nie ma ograniczenia prądowego więc dioda ciągnie ile się da ? z 3 baterii AAA chyba da radę kilka amper ~3-4
- Załączniki
-
- SOURCE.zip
- (236.99 KiB) Pobrany 13 razy
No ale piny przypisałeś odpowiednie by chodziło to w mega13?
Np. w tym sterowniku:
http://www.fasttech.com/products/0/1000 ... er-circuit
Niech ktoś potwierdzi że w sterowniku z linku jest mega13, bo akurat tego nie miałem w łapach...
Np. w tym sterowniku:
http://www.fasttech.com/products/0/1000 ... er-circuit
Niech ktoś potwierdzi że w sterowniku z linku jest mega13, bo akurat tego nie miałem w łapach...
Witam
Chińczycy, często wkładają PICe, zamiast Atmela, można to poznać tylko po rozkładzie pinów. Niestety, czasem zmiany są w trakcie produkcji, i jedna seria może być na jednym, druga na innym...
Pozdrawiam
Chyba ATtiny13...Doctore pisze:Niech ktoś potwierdzi że w sterowniku z linku jest mega13, bo akurat tego nie miałem w łapach...
Chińczycy, często wkładają PICe, zamiast Atmela, można to poznać tylko po rozkładzie pinów. Niestety, czasem zmiany są w trakcie produkcji, i jedna seria może być na jednym, druga na innym...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Zależy co to dla ciebie znaczy, bo może wytrzymać kilka użyć i potem padnie(tak jak u mnie).wytrzyma
Ja bym spróbował z ograniczeniem w okolicach 2,5-3A.
darrrrek, sprawdź jeszcze ile ten led 3W pobiera przy użyciu 3xAAA i bez ograniczenia, ale uważaj bo może wykitować
Ktoś pytał o moją naprawianą diodę, o której pisałem na jednej z poprzednich stron :
http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... e89535.jpg
Jest jakiś prosty sposób na ograniczenie prądu do 2,5 amper bez stosowania 8 AMC ?Doctore pisze:Zależy co to dla ciebie znaczy, bo może wytrzymać kilka użyć i potem padnie(tak jak u mnie).wytrzyma
Ja bym spróbował z ograniczeniem w okolicach 2,5-3A.
darrrrek, sprawdź jeszcze ile ten led 3W pobiera przy użyciu 3xAAA i bez ograniczenia, ale uważaj bo może wykitować
Ktoś pytał o moją naprawianą diodę, o której pisałem na jednej z poprzednich stron :
http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... e89535.jpg
Działam nad swoja latarką, płytka wykorzytująca mosfet z jakiejś latarki:
A tu mój adapter pod attiny85, miejsce na gniazdo ISP 2x5pin, przykładam dociskam palcem attiny85 do płytki i programuję.
Panowie, pytanko. Posiadam Attiny85 bez V, wg dokumentacji:
Speed Grade
– ATtiny25V/45V/85V: 0 – 4 MHz @ 1.8 - 5.5V, 0 - 10 MHz @ 2.7 - 5.5V
– ATtiny25/45/85: 0 – 10 MHz @ 2.7 - 5.5V, 0 - 20 MHz @ 4.5 - 5.5V
uC powinien pracowac w zakresie napięc 2.7-5.5V. Wykorzystuję generator wewnętrzny 8MHz. Dobrze rozumiem ?
A tu mój adapter pod attiny85, miejsce na gniazdo ISP 2x5pin, przykładam dociskam palcem attiny85 do płytki i programuję.
Panowie, pytanko. Posiadam Attiny85 bez V, wg dokumentacji:
Speed Grade
– ATtiny25V/45V/85V: 0 – 4 MHz @ 1.8 - 5.5V, 0 - 10 MHz @ 2.7 - 5.5V
– ATtiny25/45/85: 0 – 10 MHz @ 2.7 - 5.5V, 0 - 20 MHz @ 4.5 - 5.5V
uC powinien pracowac w zakresie napięc 2.7-5.5V. Wykorzystuję generator wewnętrzny 8MHz. Dobrze rozumiem ?