grzesio - przykro mi, ze tak bardzo rozczarowałeś sie przy zakupie całkiem niezłej (jak na chińszczyznę...) moim zdaniem latarki. Faktem jest, że koledzy z Chin coraz gorzej podchodzą do kontroli jakości, ale to nie znaczy, że Twoja latarka nie będzie działać.
Po pierwsze jest mozliwość złożenia reklamacji na DX. tylko musisz pamiętać, że to potrwa. W razie pytań z ich strony, jaki byłby koszt wysyłki, podasz im sumę powiedzmy około 7 - 10 USD to byc może (prawdopodobnie) nie będą chcieli byś im odsyłał swój sprzęt - ale to nie jest gwarantowane...
Druga metoda, byc może nawet lepsza, to spokojne podejście do sprawy i wnikliwa ocena, co może byc przyczyna tych problemów. Ciężko jest powiedzieć, co i jak jeśli nie widzi sie danego sprzętu w realu, tylko na podstawie opisów. Jeśli sam nie czujesz sie na siłach pogłówkować, to poszukaj w okolicy kogoś kto ma wieksze doświadczenie w tych sprawach i poproś o pomoc. W ostateczności pomyśl o wysyłce tej latarki do kogoś z forum kto podjąłby sie oceny i ewentualnej naprawy.
W sumie przez moje łapki przeszło ostatnio sporo C3 - sam nie pamietam dokładnie ile, ale 4 jeszcze mam (2 uzywam, dwie jeszcze "w przeróbce"), dwie dałem w prezencie, czekaj, ze dwie czy trzy były kupione dla znajomych... No troche tego było
W kilku przypadkach wystapiły podobne problemy - w trzech przypadkach samo podlutowanie pomogło, ale w jednym z nich okazało się, że nalutowane było za duzo cyny i to powodowało podobne objawy jak teraz opisujesz - akus miał za krótki "czubek" na minusie i ledwo, ledwo stykał - wystarczyło lekko spiłować dodaną cynę i podłożyć mały magnesik na środku driverka. Były takie sytuacje (po dodaniu przez Calineczkę zmodyfikowanego driverka "na kanapkę" oraz wsadzeniu oringa GITD), że musiałem pilnikiem skrocic trochę środkową tubę (od strony driverka) by byly dobre styki - tylko uwaga, nie wolno spiłować brzegu "na okrągło" bo to pogarsza styk - ma byc absolutnie płasko. w innym jeszcze przypadku winowajcą problemow był słabowicie stykajacy wyłacznik - troszkę pracy z pensetą i już działa.
Wiem, ze to nie jest pocieszenie, ze chciałbyś, aby sprzęt działał od razu i bezawaryjnie, ale jeśli miałeś pecha, to nie zrażaj się tylko postaraj sie ten problem rozwiazać...
Powodzenia

Pozdr.
Pikom