Jaki projektor 3d warto kupić?

....nie pasujące gdzie indziej...
krusin

Jaki projektor 3d warto kupić?

Post autor: krusin »

Ponownie wszystkich witam :oops:

Planuje w salonie wymianę juz arcystaarej plazmy na dobry projektor 3d, który da obraz o szerokości około 2 metrów :twisted: możecie coś polecić? budget raczej bez ograniczej ale z umiarem :mrgreen: Najlepiej aby wygodnie można zarządzać puszczanymi filmami/gierkami z laptopa oraz aby lampa dłuugo wytrzymała.

Możecie coś ciekawego polecić? Czekam na odpowiedzi :o
Nauka to potęga.
hoka

Post autor: hoka »

Witam,

Skoro budżet "raczej bez ograniczeń" to możesz zerknąć na Infocusa nie wiem tylko czy masz świadomość ale że aby uzyskać najlepszy efekt będziesz musiał jeszcze dołożyć do ekranu projekcyjnego. Jakościowo wszyscy chwalą że jest o klasę wyżej od optomy czy benq. Na naszym rynku chyba od niedawna.

Sam posiadam od miesiąca model IN8606HD i jeszcze nie napotkałem żadnych problemów. Spasowanie idealne, nic nie trzeszczy. Obraz o wiele jaśniejszych niż w moim starym Necu. Są specjalne tryby do oglądania w dzień/nocy. Aby lampa dłużej trzymała wystarczy używać tak zwanego trybu "eco", który również posiada.

Co Cię najbardziej ucieszy to zaawansowana obsługa 3D. Projektor ma w sobie "NVIDIA 3DTV Play/PC" więc możesz odtwarzać z pc dowolne filmy, gry, a nawet kalibrować okulary 3D i inne cuda.

Sam jeszcze nie opanowałem wszystkiego bo ten model jest napchany technologią ale promują go właśnie jak perfekcyjny dla kina domowego i u mnie jak na razie spisuje się bardzo dobrze.

Jeśli masz jakieś pytania to wal śmiało.
krusin

Post autor: krusin »

Ooooła! takie parametry to faktycznie godne podziwu :mrgreen:
Możesz mi powiedziec cos o głośnikach? to bedzie bardziej taka pierdziawka?
Ostatnio zmieniony czwartek 05 cze 2014, 22:51 przez krusin, łącznie zmieniany 1 raz.
Nauka to potęga.
hoka

Post autor: hoka »

Jak rozumiem mówisz o wbudowanych głośnikach w projektor? W planach miałem podłączyć do niego zestaw głośników z komputera ale okazało się że jakość dźwięku jest podobna jak w moim starym tv, jedynie trochę ciszej więc na razie tak zostało i wszystko oglądam z wbudowanych. Nie ma oczywiście żadnego porównania z dedykowanym systemem nagłośnienia ale jak na projektorowe głośniki jest bardzo dobrze.

Jeszcze odnośnie lampy to sprawdziłem i w tym trybie eco powinna świecić zgodnie z instrukcją ponad 6 tysięcy godzin. Starczy ci na dłuuugie lata, pewnie do kolejnego infocusa.
ODPOWIEDZ