laskadan pisze:porównania do Walle nie mam, ale dość mocno daje po oczach. Lampka posiada 3 tryby:
1. Stały
2. migający 2 diody naraz
3. migający na przemian górna x1/dół x2
skaktus pisze:Czyli tryby takie same jak wally.
Kupiłem Wally i u mnie 3 tryb miga na przemian po 1x
Siemano.
Zastanawiam się nad tytułowym Walle na tył, od decyzji kupna powstrzymuje mnie tylko nowa wersja tej lampki. Możecie coś o niej napisać? W opisie wyraźnie piszę, że jest to TO SAMO tylko ze zmienionym designem jednak w specyfikacji uwagę przykuwa fakt, że diody są słabsze(2x0,2W) i czas pracy na baterii to tylko 4h(!). Czekam na odpowiedź, pozdrowionka
Byłem osobiście w BALTRADE i kupiłem Walle pierwszą wersję(mocniejszą), faktycznie konkretnie świeci ale dopiero kiedy spojrzy się na nią bezpośrednio. Jestem zadowolony, nie jest za mocna, jestem po prostu bardzo dobrze doświetlony od tyłka strony
Szukam lampki na szosę. Z jednej strony taka mocna lampka jest fajna. Piszecie, że kierowcy nagle szerzej Was omijają, co jest dla mnie świetną jej zaletą. Ale dla mnie problemem jest, że jazda z takim potworem w grupie chyba nie jest przyjemna dla współtowarzyszy wyjazdu. Sprawę rozwiązałaby możliwość zmiany mocy świecenia. W grupie słabiej, samemu na full. Może w kolejnej generacji...
Szukam lampki na szosę. Z jednej strony taka mocna lampka jest fajna. Piszecie, że kierowcy nagle szerzej Was omijają, co jest dla mnie świetną jej zaletą. Ale dla mnie problemem jest, że jazda z takim potworem w grupie chyba nie jest przyjemna dla współtowarzyszy wyjazdu. Sprawę rozwiązałaby możliwość zmiany mocy świecenia. W grupie słabiej, samemu na full. Może w kolejnej generacji...
Rysiu., wszystko byłoby ok, gdyby nie to słowo "zawsze" na rowerze wieczorem człowiek ma dużo czasu żeby porozmawiać. Z pozycji zamykającego to jednak trzeba krzyczeć
Nie wiem, czy tu nie będzie prostym rozwiązaniem doczepić obok Walliego jakiegoś taniego bździdła na zwykłych ledach 5mm. Koszt paru złotych i problem z głowy.
Muszę kupić jakieś dobre światło na tył i myślę o walle. Obawiam sie jednak, żeby nie była za mocna - czasem jedzie za mną dziewczyna (ale czasem ona prowadzi:)) i nie chciałbym jej oślepiać.
Co myślicie o tym nowym walle 2? Niby ma słabsze diody.