Convoy M1

czyli nasze opinie, odczucia i wnioski o światełkach
Hawuz

Post autor: Hawuz »

Ten uchwyt nie wejdzie mi na kierownice 32mm( mam taki tylko obracanany), ile miał długości ten samsung po modyfikacji? Kupiłem sobie kilka rzeczy na fasttechu i zabezpieczone samsungi, zależy mi na tym, ponieważ chce mieć baterie uniwersalne do każdej latarki, i chce mieć możliwość pożyczenia osobie nie ogarniętej. Takie zabezpieczenie, co miga to najwyżej ostrzeżenie, a nie prawdziwe zabezpieczenie.
dsk

Post autor: dsk »

Hawuz, zabezpieczenie, które obniża jasność latarki (tak, by napięcie "wróciło" na bezpieczny poziom), jest całkiem OK przecież.

A takie zabezpieczenia są chyba najbardziej powszechne.
Hawuz

Obniży 2 razy i na tym koniec.
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Zabezpieczenie w M1 i pozostałych Convoyów jest wystarczająco dobre. Samsungi miały dokładnie 69mm, swoją drogą bardzo długie te baterie się wydają. Lepszym zabezpieczeniem jest zabezpieczenie termiczne, prędzej ktoś przegrzeje latarkę niż ją zbytnio rozładuje.
ellox

Post autor: ellox »

Zna ktoś dobry przycisk zastępczy do M1?

Sam sobie odpowiem:
Włącznik Solarforce'a, który sprzedaje kolega z forum Greg, daje radę. Gumka włącznika musi zostać od M1, na zamiankę wchodzi przycisk wraz z plastikowym pierścieniem. Sprężynki są trochę niekompatybilne, najlepiej byłoby je przelutować, bo ta od M1 jest jak cylinder o stałym promieniu, jest też dłuższa. Na tą z Solarforce'a nie wchodzi dobrze przez to mosiężny kapturek, ale można go po prostu nie zakładać. Sprężynka owszem, wystaje troszkę mniej niż oryginał, ale bateria luzów nie ma.
Karolcio

Post autor: Karolcio »

ellox pisze:Zna ktoś dobry przycisk zastępczy do M1?
A co z oryginalnym przyciskiem jest nie tak? Jest taki sam jak chociażby w S2 i C8 - IMHO całkiem OK. Mi trochę nie pasuje co innego - obudowa owego przycisku (ten element, który ma dziurki na smycz) - z jednej strony jest ścięcie :zly: i latarka na "dupce" nie stoi tak stabilnie jak mogłaby stać.
Poza tym przyjemna latarka, właśnie do mnie dotarła. Może nawet polubię ją bardziej niż S2 i C8 jako taki złoty środek...
Awatar użytkownika
phantom

Post autor: phantom »

Próbował ktoś wcisnąć XM-G2 do M1? Skupia się to jakoś?
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

XM-G2 ? Czy chodziło Ci o MT-G2 ? Jeżeli tak to Dariusz już coś takiego wymodził http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=135824#135824
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
phantom

Nie, nie, pomyliłem się tylko o jedną literkę ;) Chodziło mi o XP-G2.
piotr82

Post autor: piotr82 »

Mam pytanie, czy do M1 jest gdzieś dostępny reflektor SMO? Szukałem ale nie zauważyłem żadnego w podobnym rozmiarze co M1.
Awatar użytkownika
phantom

Brak odzewu czyli raczej nikt. Szkoda...
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

piotr82, A możesz podać wymiary oryginalnego?
Awatar użytkownika
phantom

Na FT napisali, że 31,6 x 23mm.
piotr82

Post autor: piotr82 »

Tak jak kolega wyżej podał dane z FT, bo nie mam jeszcze latarki żeby zmierzyć dokładniej.
Hawuz

Doszły samsungi protected 2600 69,4mm i pasują idealnie do convoya m1, i c8, myślę że do s2 też wejdą, nie rozumiem hejtu na baterie protected.
ODPOWIEDZ