Convoy M1
Ten uchwyt nie wejdzie mi na kierownice 32mm( mam taki tylko obracanany), ile miał długości ten samsung po modyfikacji? Kupiłem sobie kilka rzeczy na fasttechu i zabezpieczone samsungi, zależy mi na tym, ponieważ chce mieć baterie uniwersalne do każdej latarki, i chce mieć możliwość pożyczenia osobie nie ogarniętej. Takie zabezpieczenie, co miga to najwyżej ostrzeżenie, a nie prawdziwe zabezpieczenie.
Zna ktoś dobry przycisk zastępczy do M1?
Sam sobie odpowiem:
Włącznik Solarforce'a, który sprzedaje kolega z forum Greg, daje radę. Gumka włącznika musi zostać od M1, na zamiankę wchodzi przycisk wraz z plastikowym pierścieniem. Sprężynki są trochę niekompatybilne, najlepiej byłoby je przelutować, bo ta od M1 jest jak cylinder o stałym promieniu, jest też dłuższa. Na tą z Solarforce'a nie wchodzi dobrze przez to mosiężny kapturek, ale można go po prostu nie zakładać. Sprężynka owszem, wystaje troszkę mniej niż oryginał, ale bateria luzów nie ma.
Sam sobie odpowiem:
Włącznik Solarforce'a, który sprzedaje kolega z forum Greg, daje radę. Gumka włącznika musi zostać od M1, na zamiankę wchodzi przycisk wraz z plastikowym pierścieniem. Sprężynki są trochę niekompatybilne, najlepiej byłoby je przelutować, bo ta od M1 jest jak cylinder o stałym promieniu, jest też dłuższa. Na tą z Solarforce'a nie wchodzi dobrze przez to mosiężny kapturek, ale można go po prostu nie zakładać. Sprężynka owszem, wystaje troszkę mniej niż oryginał, ale bateria luzów nie ma.
A co z oryginalnym przyciskiem jest nie tak? Jest taki sam jak chociażby w S2 i C8 - IMHO całkiem OK. Mi trochę nie pasuje co innego - obudowa owego przycisku (ten element, który ma dziurki na smycz) - z jednej strony jest ścięcie i latarka na "dupce" nie stoi tak stabilnie jak mogłaby stać.ellox pisze:Zna ktoś dobry przycisk zastępczy do M1?
Poza tym przyjemna latarka, właśnie do mnie dotarła. Może nawet polubię ją bardziej niż S2 i C8 jako taki złoty środek...
XM-G2 ? Czy chodziło Ci o MT-G2 ? Jeżeli tak to Dariusz już coś takiego wymodził http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=135824#135824
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.