światłowód w tylnej lampie

Wszystko co świeci na czterech kółkach;)
patrizio1985

światłowód w tylnej lampie

Post autor: patrizio1985 »

Witam,od dawna interesuje mnie tematyka led, dużo sie naczytałem, napatrzyłem itp, teraz myslę coś w końcu wykąbinować.

Chciałbym w swoim aucie uzyskać podobny efekt jak na zdjęciu, jednak wolał bym, żeby światło było ciagłe a nie widoczne diody. Dlatego myślę że najlepiej wybrać światłowód PMMA, ok 6mm tylko teraz jak go doświetlić aby było to widoczne w dzień, myślałem o markerach led takich jak w bmw, ale niestety nie ma czerwonych. Można kupić markery i przelutować samą diodę na czerwoną, ale może istnieją jakieś tańsze, szybsze, mniej kłopotliwe rozwiązania??? Doradzicie co by można w tym temacie zrobić. Z góry mówię, że nie jestem najlepszy w tych sprawach, manualnie przewód wcisnę w lampę, ale elektroniki nie ogarniam do końca.

O coś w tym stylu mi chodzi (ale z światłem ciągłym)

Na jednej lampie światłowód będzie miał długość ok 30cm (tylko górna krawędź lampy)

Obrazek

Proszę o doradzenie jak by można temat ogarnąć. Czym prościej tym lepiej ale musi dawać światło o podobnym natężeniu co oryginalna żarówka.

Jeśli kogoś uraziłem głupim wątkiem to przepraszam, ale chce powiększać swój poziom wiedzy.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Mam nadzieję, że wiesz, że taka przeróbka jest nielegalna i np. w przypadku kolizji ubezpieczyciel może odmówić wypłaty odszkodowania?
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Jaki masz samochód?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
patrizio1985

Post autor: patrizio1985 »

Volvo S80.

Wiem jakie są konsekwencje.
cosin

Post autor: cosin »