Raczej nie pomogę, ale mogę poprzeszkadzać
Żarówka 3D (4,5V) Maglite'a będzie wyraźnie słabiej świecić niż Chargerowa.
Masz aku R20? jeżeli nie, to czy opłaca Ci się kupować baterie? drogie to, mało świeci...
Najmocniejsza z bateryjnych żarówkowych maglitów 6d daje ok 100lm. 3D daje chyba z 40lm, Charger 240lm.
Ja bym poszukał, albo złożył akumulator do niej takiej takiej jaka jest, bo po wymienie na żarówkę od bateryjnych będziesz miał za mało światła i będziesz szukał, żeby na led przerobić...
Albo od razu się zastanowić i na LED przerobić. Teraz nie mam czasu poszukać, ale na pewno ktoś już chargera na led przerabiał. Ogólnie nie powinno być trudno, tzn. trzeba mieć tokarza i dotoczyć odpowiednią pigułę pod diodę, aby ta oddawała ciepło na obudowę. Szkoda, że w chargerze obudowa jest przedzielona, może przez to być trudniej ciepło odprowadzać, ale z mocą maksymalną 2-3A w diodę, nie powinno być i tak w tej obudowie problemu.
Przyszłościowe by było też przerobienie zasilania na ogniwa litowe. Spokojnie powinieneć do niej móc włożyć 6 sztuk 16650, a jak nie to 4 sztuki. co da ok 8Ah w połączeniu równoległym (6sztuk da 12Ah) czyli mamy świecenia na 3-4h w trybie 3A, a to już będzie z 700-900lm z diody XM-L
Wracając na ziemię...
![;)](./images/smilies/oczko.gif)
Paluszki AA (akumulatorki) wchodzą 3 obok siebie w Maga D Ty byś potrzebował, 5, albo 10 sztuk, żeby mieć 6V... 9 powinno wejść, ale z 9 nie zrobimy pakietu 5s2p
![:(](./images/smilies/smutny.gif)
a na 5 to za długo nie poświeci
Może ktoś inny pomoże
Pozdrawiam, marmez