To nie problem, można się postarać, żeby bardziej wystał i wtedy możesz działać nawet w rękawicach ocieplanych z jednym palcemtty5150 pisze:tylko włącznik strasznie mały

Ja używam latarki "Kostka V1 " od Midiego , jest bardzo dobra.guta pisze:Wszelkie latarki w formie jak w/w ultrafire odpadają,potrzebuję czegoś jak wspomniany już fenix,jak najmniej materiału na głowie i jak najmniej odstająca od czoła.
W podkoszulku nie pracuję więc kabelek pod bluzą nie będzie przeszkadzał.
Nie jest kompaktowa bo ma zasobnik z tyłu, na kablu. Ma małą głowicę, ale NIE jest kompaktowa. Porównując wagę, Kostka również blado wypada przy tańszych konkurentach - jest zwyczajnie ciężka.marmez pisze:P33, eeeee, Kostka nie jest kompaktowa? Kolega chyba tego na żywo nie oglądał. Nie da się zrobić znacznie mniejszej latarki TEJ MOCY. Już ta kostka się nieźle nagrzewa, a jest cała aluminiowa, czyli chłodzenie LEDa prawie idealne (sensie przekazywanie ciepła z LEDa do otoczenia przy tej objętości, *prawie*, bo nie ma użebrowania, ale to też ma zalety).
Kostki (V3 akurat) to konkurencja dla Lupine Piko i cenę mają niższą niż Lupine właśnie... Porównywanie cen plastikowych czołówek do wykonanej w całości z alu jest chyba kiepskim porównaniem, bo nie wiem do cen jakich seryjnych latarek porównywałeś, że Ci cena wyszła tak niedorzeczna...
Faktem jest, że do grzebania aż takiej mocy nie potrzebujemy.
To się zgadze, tylko, że ww. latarki są z kompletnie innej kategorii niż kostka (tzn. zintegrowane z pojemnikiem na ogniwo). Autor wątku prosi o latarkę z osobnym zasobnikiem.bandit pisze:Akurat nitecore hc50 i zebra h600 mark 2 jest również wykonana cała z aluminium. Zebra jak najbardziej może konkurować z mocą kostki. Jest bardziej kompaktowa i lżejsza.
Obie mają swoje wady i zalety.
Teraz porównajmy wymiary *tego co się ma na czole* i wagę tego. waga głowicy 117g. Waga jak Petzl Tikka RXP, a głowica jest jeszcze mniejsza od Petzla. Fakt całkiem leciutkie to to nie jest, bo z plastiku było by lżejsza... ale czy o to chodziło? Poza tym ta waga na głowie, to pikuś i tego nie czuć.guta pisze:Wszelkie latarki w formie jak w/w ultrafire odpadają,potrzebuję czegoś jak wspomniany już fenix, jak najmniej materiału na głowie i jak najmniej odstająca od czoła.
W podkoszulku nie pracuję więc kabelek pod bluzą nie będzie przeszkadzał.
Niemniej, jeżeli są seryjne czołówki o możliwościach kostki ale znacznie tańsze, to chętnie poznam, bo coraz bardziej myślę o czymś mocniejszym, niż modowania Myo RXP.P33 pisze:do produkcyjnych lampek cena jest niedorzeczna.
I jak - kupiłeś, jesteś zadowolony - jakieś uwagi?guta pisze:Zamowilem HC50
Jak mi sie nie spodoba kupie cos z bateria na pasku i nie z aluminium,tak jak planowalem;)
Dziekuje za pomoc.