Koledzy mam pytanie jak w tytule
![:)](./images/smilies/usmiech.gif)
Warto czy nie warto mieć tą czołówkę?
Widzę, że sporo osób już dostało latarkę ale jakoś mało opinii i wrażeń, że tak powiem użytkowych
![:)](./images/smilies/usmiech.gif)
WER Zabrze jak zgaduję? I nie dowalili cła? Zastanawiam się bo moja też miała z nimi przyjemność a jutro mi listonosz przyniesie.stanmar63 pisze:Moja latarka szla z wallbuys lacznie z weryfikacja celna rowno 1 m-c, ale chyba warto bylo. Ma sluzyc w lesie wiec przetestuje w lesie.
Jak za długo szło to lepiej rób zakupy w Polsce, będziesz miał zdecydowanie szybciejbandit pisze:Ja wiem, że już z wallbuys nic nie zamówięZa długo szło i na paczce była wpisana dokładna suma, za jaką kupiłem czołówkę. Ta jakoś przeszła, ale jak będzie trochę droższa, to lipa.
Pierwsze wrażenie może być mylne, trzeba poużywać chwilę, by obiektywnie ocenić.dr.w pisze:Witam,
Widzę, że sporo osób już dostało latarkę ale jakoś mało opinii i wrażeń, że tak powiem użytkowych
He nie o to chodzi , że długo szła bo była z zagranicy. Tylko, jeśli chodzi o ten sklep. Zwykle paczki z trakingiem idą do mnie w 5-10 dni roboczych. Tutaj było całkiem inaczej.P33 pisze:WER Zabrze jak zgaduję? I nie dowalili cła? Zastanawiam się bo moja też miała z nimi przyjemność a jutro mi listonosz przyniesie.stanmar63 pisze:Moja latarka szla z wallbuys lacznie z weryfikacja celna rowno 1 m-c, ale chyba warto bylo. Ma sluzyc w lesie wiec przetestuje w lesie.
Jak za długo szło to lepiej rób zakupy w Polsce, będziesz miał zdecydowanie szybciejbandit pisze:Ja wiem, że już z wallbuys nic nie zamówięZa długo szło i na paczce była wpisana dokładna suma, za jaką kupiłem czołówkę. Ta jakoś przeszła, ale jak będzie trochę droższa, to lipa.
A co do kwoty napisanej na paczce to generalnie nikt w UC na to nie patrzy jeśli już paczkę zatrzymają, przez ostatnie kilka lat zmieniły się im procedury i jeśli są zainteresowani daną przesyłką to musisz się wyspowiadać z niej pokazując wyciąg z konta i zamówienie.
Po drugie możesz sobie na wallbuys zdefiniować jaką wartość mają wpisać na przesyłce, o tutaj http://wallbuys.com/polistedit ale tak jak pisałem, i tak niewiele to da
Czy warto? To zależy od tego co po niej oczekujesz.dr.w pisze:Witam,
Heh, do mnie też paczki dochodzą czasami w te 5-10 dni ale nie jest to reguła i nie zależy to od sklepu. Tanie przesyłki międzynarodowe to bardzo losowa sprawa.bandit pisze:He nie o to chodzi , że długo szła bo była z zagranicy. Tylko, jeśli chodzi o ten sklep. Zwykle paczki z trakingiem idą do mnie w 5-10 dni roboczych. Tutaj było całkiem inaczej.
Nie masz racji co do tego, że w UC nie patrzą na kwotę na paczce. Ostatnio miałem wypisaną kwotę na paczce, zgodną z zamówieniem i liczyłem się z tym , że na pewno zostanie oclona i tak było. Z zadeklarowanej kwoty na paczce otrzymałem doliczenie cła i vatu. Nie było dokumentów w środku , ani nie została nawet otwarta.
Nie do końca się zgadzam z tym poglądem. Jest rzeczywiście dość ciężka, jeśli ją porównywać np z moją Tikką, ale trzeci pasek (poprzeczny) stabilizuje latarkę, tak więc biegać się da. Choć tak naprawdę dużo zależy od tego, w jakim tempie się biega i jak duże wstrząsy się wywołuje. W trakcie spokojnego truchtu z pewnością czołówka jest w pełni funkcjonalna.P33 pisze:No i jest zdecydowanie za ciężka żeby z nią biegać, gdyby ktoś się zastanawiał.
Ja mam takie http://www.fasttech.com/products/0/1000 ... chargeabletty5150 pisze:bandit, które panasoniki 3400mAh masz z zabezpieczeniem? Ja mam z BTO i wchodzą na szerokość na styk, rozważam zdjęcie nalepki.
Może te z wallbuys są szczuplejsze.