Nitecore HC50 czy warto ?

Oświetlenie montowane na głowie
konrad1

Post autor: konrad1 »

Co do terminów - 5.01 zamówienie na www.hkequipment.net, a dzisiaj listonosz przywiózł, czyli 12 dni bez Trackingu. Świeci łaaaaadnie.... ,ale czekam jeszcze na testy wieczorne na powietrzu, bo piwnica to nie to samo. Swoją drogą ciekawe czy Tracking nie wydłuża przesyłki, bo wszystkie rejestrowane dochodzą do mnie ok 20 dnia - ma ktoś jakies spostrzeżenia w tym temacie? Z fasttechu też 5.01 kupowałem i wg trakingu na razie ""14-01-2014 Despatched to overseas (Country code: PL)""
Pozdrawiam
P33

Post autor: P33 »

Czas przesyłki jest zupełnie losowy, ostatnio zamawiałem 3 oddzielne paczki w tym samym sklepie, tego samego dnia.
Pierwsza doszła po 30 dniach, druga po 51 a trzecia po 58.

Moja HC50 powinna do mnie trafić w przyszłym tygodniu, wczoraj była w Zurychu (zamówiłem 31 grudnia).
konrad1

Post autor: konrad1 »

To troszkę Ci cierpliwość przećwiczyli :o
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

Tak jak już wspomniano, to loteria. Paczka nawet gdy oznaczona, że wysłana, wcale nie musi być stanem faktycznym.
Dopiero jak się zbierze pewna ilość, zostają wysłane razem.
Osobiście nie zauważyłem jakieś różnicy czy była z trakingiem, czy bez. Jeśli mogę, to zawsze wybieram traking. Chociaż jest bezpieczniejsza, bo przychodzi jako polecony.
luzik

Post autor: luzik »

Planujecie jakiś pokrowiec na HC50?
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

http://www.fasttech.com/products/0/1000 ... pose-nylon
ładnie wchodzi, można dołożyć 2 ogniwa w pudełku lub latarke.
Awatar użytkownika
bandit

Po co wam pokrowiec ? Pytam z ciekawości :-) Jedyny minus to faktycznie szkiełko, ciężko będzie wymienić na nową, ale reszta ? Można zawsze jakiś rzep sobie uszyć i zakryć na czas transportu szkiełko.
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Niektórzy lubią pokrowce ;) (ja na niektóre rzeczy szyję sobie sam - na latarkę jeszcze mi się nie zdarzyło, ale to dobry pomysł - kwestia czasu :) )

- dzięki pokrowcowi, gdy mamy czołówkę 3 paskami w plecaku to mam się paski nie plączą przy szukaniu czegoś innego. Podobnie, gdy się ją ma w kieszeni bojówek.
- dzięki pokrowcowi, możemy się mniej o nią martwić, że się poniszczy, i gdy przyjdzie czas na nową, to starą sprzedać z mniejszymi zniszczeniami wizualnymi.
- W odpowienim pokrowcu możemy sobie ją przypiąć do czegoś...
- itd. itd ;) :wink:
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
bandit

He ok, sam mam do jednej latarki pokrowiec, ale do tej czołówki wydawał mi się zbędny, ale po przemyśleniu za i przeciw, chyba masz rację :-)

[ Dodano: 20 Styczeń 2014, 14:24 ]
tty5150 pisze:http://www.fasttech.com/products/0/1000 ... pose-nylon
ładnie wchodzi, można dołożyć 2 ogniwa w pudełku lub latarke.
Masz może jakieś zdjęcie z czołówką w środku ? Chciałbym zobaczyć wizualnie jak jest duży i ile miejsca jeszcze zostaje.
Chociaż nie jest tani, ale wygląda bardzo solidnie, podobają mi się paski do mocowania.
Awatar użytkownika
tty5150

bandit, oto fotki:

Obrazek Obrazek Obrazek

W środku jest sporo miejsca, to duży i porządny pokrowiec. Paski są przystosowane do systemu mocowania PALS
Awatar użytkownika
bandit

Dzięki :-), bardzo fajnie to wygląda. Chyba też nad takim pomyślę :-)
Gdzie dorwałeś taki fajny uszczelniony pojemnik na ogniwa ? Też na fasstechu ? Ja mam, takie zwykłe , chyba z ultrafire.
Do tego pokrowca by się przydały takie z uszczelką.
Editt: To ten ? http://www.fasttech.com/products/0/1000 ... orage-case
Awatar użytkownika
tty5150

Tak, to dokładnie ten. Jest długi i dlatego gąbka w jednym końcu by nie ogniwa nie grzechotały.
Awatar użytkownika
bandit

Ok, dzięki za info. Chyba się skuszę na ten pokrowiec :-)
stanmar63

Post autor: stanmar63 »

tty5150 pisze:
darekf pisze:PayPal pieniądze przelał, więc niby poszło, ale czy to gdzieś u nich nie utknie? Jak to wyglądało w Waszym przypadku?
Napisałem PM do usera Wallbuys, zobaczymy kiedy i co odpisze.
U mnie dokładnie było tak samo, jedynie potwierdzenie z PayPal. Możesz wejeść na wallbuys na tracking i tam przy użyciu maila i tego pierwszego numeru sprawdzić status zamówienia.

Własnie odebrałem swoją i sie bawie sie.
Moja latarka szla z wallbuys lacznie z weryfikacja celna rowno 1 m-c, ale chyba warto bylo. Ma sluzyc w lesie wiec przetestuje w lesie. :wink:
Pozdrawiam, stanmar63
Awatar użytkownika
bandit

Ja wiem, że już z wallbuys nic nie zamówię :-) Za długo szło i na paczce była wpisana dokładna suma, za jaką kupiłem czołówkę. Ta jakoś przeszła, ale jak będzie trochę droższa, to lipa.
ODPOWIEDZ